Üdvözlet

Tisztelt Olvasó!

Engedje meg, hogy egy választmányi kivonatot idézzek:

A Választmány az Elnökség javaslatára, határozatával a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége tagságát megerősíti és munkájához további sok sikert kíván, egyben kéri a szövetséget, hogy a horgászok érdekében a Balaton halgazdálkodási hasznosítójával, valamint a térségben érintett más horgász szervezetekkel folyamatos együttműködést valósítson meg a jövőben is.” (2017.12.09.)

Csapattagok lettünk, Családtagok a MOHOSZ nagy családjának tagjai.
Amikor 2015. decemberében (addig kívülállóként) szövetségünk kérte felvételét az országos szövetséghez, nem gondoltuk volna, hogy ez a csatlakozási folyamat ennyire (fogalmazzak finoman!!!) bonyolult lesz.

Jó szívvel, látva az egyetlen lehetőséget, tudva, hogy ez a MOHOSZ nem az a MOHOSZ melyből horgászegyesületeink 20 évvel ezelőtt kiléptek, nyújtottuk be 2015. decemberében csatlakozási kérelmünket.

Már az első szavazáskor mutatkozó tartózkodásokból „venni kellett volna a lapot”, hogy vannak akik egy lehetséges érdeksérelem lehetőségét vélik felfedezni megjelenésünkben.
Nem kellett sokáig várnunk, a gyanú beigazolódott. Januárban egyik „testvér” szervezet feljelentette szövetségünket, felsorolva néhány minden valós alapot nélkülöző vádat, melyeket a szövetség Erkölcsi Etikai bizottsága megvizsgált és az indítvány visszavonására kérte a véleményezőt.

2016-ban nem volt olyan választmányi ülés, ahol valamilyen módon nem támadták szövetségünk egyesületeink munkáját. Szövetségünk tevékenységét éppen ezért rendkívüli figyelem övezte.
…és eljött a szégyenletes december. Sajnos nem tudtam a döntési fórumon részt venni ( hobby vagy munka, dönteni kellett), szerencse a szerencsétlenségben, hogy voltak bennünk nem konkurenciát „látó” szövetségek, akik javaslatára kaptunk még egy évet a bizonyításra.

Dicséret illeti a MOHOSZ elnökségét a Minimum feltételek megalkotásáért, a választmányt annak elfogadásáért. Egyenlő feltételekkel, azonos körülmények között volt lehetőségünk bizonyítani alkalmasságunkat a megtisztelő tagságra.
Kevés szövetségnél történt olyan volumenű változás, mint a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségénél. Közel egy millió Ft-os ráfordítással irodát nyitottunk Balatonalmádiban, új, a minimum feltételekben megfogalmazott eszközöket beszerezve. Nyolc órában alkalmazott új irodavezetőnk, aki korábban azt sem tudta, hogy a horgászatot eszik vagy isszák, profivá csiszolta az elmúlt év. Gyermektáboraink, saját szervezésű horgászversenyeink a horgász egyesületek nagy halmazából igazi szövetséggé kovácsolta horgászainkat.

Kijelenthetjük, hogy a korábbi „FAPADOS” szövetségből a MOHOSZ 2016.11.11-én megfogalmazott minimum feltételeknek erősen megfelelő szövetségévé váltunk.
Köszönet környezetünkben működő horgászszövetségek választmányi tagjainak is, akik bennünk, a Balatoni Horgászokért tenni akaró szövetséget látják, akikkel érdemes együtt tenni közös céljaink megvalósításáért.

Balogh Tibor BHSZ elnök

Generációról generációra
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 21-08-2019 14:56 21-08-2019 14:56 1 megnyitás 1 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
A horgászat iránti szeretet apáról fiúra, fiúról gyermekeikre száll..........

Így történt ez a Grünwald családban is, még a nagypapa Pali Bácsi vonta maga köré Tamás fiát gyermekkorában és fertőzte meg a horgászat szenvedélyével, tanította a természet tiszteletére, a paca minden apró fortélyára.
Most Tamás vitte el gyermekeit az első engedély váltásukat követően a Balatonfűzfői HE gyönyörű kikötőjébe, és segíti a kicsiket, tanítja őket, hogy a peca nekik is a megunhatatlan szenvedélyükké váljon! A képek magukért beszélnek!


Köszönjük a képeket a nagymamának, Grünwald Pál Lászlónénak azaz Terikének, aki nem utolsó sorban évtizedeken keresztül Szövetségünk oszlopos tagja volt!
Horgásztábor Nagykanizsán "Tiétek a jövő!"
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:38 19-07-2019 09:38 26 megnyitás 26 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Horgásztábor Nagykanizsán "Tiétek a jövő!""Tiétek a jövő!"

Hogy ez így is legyen,megtettek érte mindent a nagykanizsai horgászegyesületek.Remélem nagyon jól éreztétek magatokat!!!


A Szúnyog,a Kőolaj,a Zrínyi és az Izzó horgászegyesület ismét összefogott a nagykanizsai gyermekért.Munkájukat a megyei szövetségek az országos szövetség, a Tavasz és a Szúnyog horgászbolt segítette és támogatta.Az öt napon át tartó Kanizsa Horgásztábor program 30 gyermeke minden nap gazdagodhatott a halfogás élményével.Emellett a szervezők minél színesebb és színvonalasabb programokkal igyekeztek a gyermekeknek minél több élményt szerezni.A mindennapos pecázás után kirándulhattak,ahol szakember segítségével megismerkedhettek a környező erdő élővilágával.Kipróbálhatták a kajak-kenu sport eszközeit,és vízre is szállhattak.Látogatást tettek a kilátó toronyhoz,és nyár lévén természetesen a fürdés sem maradhatott el a városi strandon.
Nagyon köszönjük a lelkes segítőknek,akik nap mint nap segítették a gyerekeket a horgászatban.
Nagy köszönet Viktor és Balázs bácsiknak,hogy vigyáztak a gyermekekre,és vezették a tábort.
Köszönjük a szülőknek,hogy elhozták a gyermekeket.Bízunk benne,hogy jól döntöttek.
Jövőre mindenkit vissza várunk!!!
Rekordot döntött a táborozó horgász Zsennyén
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:31 19-07-2019 09:31 31 megnyitás 31 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Rekordot döntött a táborozó horgász ZsennyénA zsennyei horgásztavon táborozó egyik kis pecás, a 13 éves sárbogárdi Kiss Ernő Gábor fogott egy 21490 grammos pontyot – a hal abszolút pontyrekordnak számít a tavon.
Pedig a szerencsés pecás nem használt erős felszerelést (0,12-es fonott előke, 10-es horog, feederbot).
Gratulálunk!
Link
Gyermek és ifjúsági nyílt nap Révfülöpön
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:22 19-07-2019 09:22 33 megnyitás 33 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Gyermek és ifjúsági nyílt nap RévfülöpönKeszegrágó napok előtt még ellátogatunk Révfülöpre is, ahol mindenkit várunk sok szeretettel az alábbi programunkon.
Ha van gyermeketek akinek jól jönne egy kis segítség a vizsgához, itt sok hasznos információt el tudnak majd sajátítani a fiatalok.
Keszegrágó Napok Balatonkenesén
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 18-07-2019 15:00 18-07-2019 15:00 26 megnyitás 26 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Keszegrágó Napok BalatonkenesénEgy igazi halas hét Balatonkenesén.
Szombaton a II. Balatoni Horgászok Napja, Halételkészítő verseny, Bihari Gellért humorista, Fourtissimo Jazz Orchestra, est utcabál a Blackjack duóval.Várunk Téged is!!!
2019.08.03-án Balatonkenesén!
Kövessetek minket a Facebook-on is!
Link


INGYENES Horgászvizsga
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 09-07-2019 07:45 09-07-2019 07:45 29 megnyitás 29 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
INGYENES HorgászvizsgaHorgászvizsga Balatonalmádiban a BHSZ irodában!!
A horgászvizsga időpontja 2019.07.13.(szombat) 10:00 h!
Előtte 09:00 h-tól vizsgafelkészítő,amin a megjelenés ajánlott!

Helye: Balatonalmádi, Balatonfűzfői út 9. BHSZ iroda, a 71.sz főút mellett, sárga tornyos épület.
cid:image003.jpg@01D49911.6CAF5270

A tananyag az alábbi linken található:

LinkA vizsga két részből áll, egy tesztlap (melynek kérdéseit a felkészítés során átbeszélünk) kitöltése után + halak felismerése történik fényképről.

A vizsga és a felkészítés ingyenes, a vizsgázó a sikerese vizsga után helyben horgászengedélyt és tagságot válthat, ugyanitt Balatoni területi engedély is vásárolható.

A vizsga alapfeltétele, hogy a vizsgázó a vizsga előtt a Magyar Horgász Kártyára regisztráljon, melyet online módon a MOHOSZ honlapjáról kezdeményezhet, vagy az alábbi linken elérhető:

https://horgaszjegy.hu/online

hozzáférés hiányában az alábbi linken megtalálható a lakhelyhez legközelebb lévő regisztrációs pontokon is elvégeztetheti:

https://horgaszjegy.hu/offline

Kérem kérdésével hívjon bizalommal:

Kolocsán Kata 06-30-951-0442

Sok sikert minden vizsgázónak!
IXX.Horgássz!ne Drogozz!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 27-05-2019 14:13 27-05-2019 14:13 65 megnyitás 65 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
IXX.Horgássz!ne Drogozz!„Horgássz, ne drogozz!”
avagy a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.

Tizenkilencedszer rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Balatonkenesei Honvéd üdülőben.
A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában a verseny megnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy nem mintha a drogfogyasztás veszélye ma nem lenne aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzés mellett az is, hogy a tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket.
Elmondta, hogy a horgászat, az elektromos kütyük virtuális sikereivel szemben valódi kézzel és más érzékszerveinkkel megtapasztalható élményeket nyújt.
A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa tartotta meg drog prevenciós előadását, majd Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a verseny lebonyolításának rendjét, betartandó biztonsági szabályokat.
A reggel kilenctől kezdődő versenyt intenzív etetés előzte meg.
Az üdülő festői környezete, a Balaton fodrozódó vízéről visszaverődő ezer apró fénysugár látványa valamelyest kárpótlást nyújtott a halak étvágytalansága miatt kesergő ifi és gyermekhorgászoknak.
Az idő előrehaladtával azért szépen teltek a haltartó szákok, a legkisebbek a kikötőben, a nagyok a nyílt vízen akasztottak egy-egy szebb dévérkeszeget. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői.
A verseny értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt halászati őrei tettek fel kérdéseket résztvevőinknek a horgászrenddel kapcsolatban, tábla csokival jutalmazva a helyes válaszokat. Az eredményhirdetés előtt méretes tejfölös sajtos lángos és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.
A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes tárgyjutalmait és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.
A jó hangulatban, több mint 50 gyermek részvételével lebonyolított rendezvénynek mindenki nyertese volt. Élvezhette a Balatont, a csendet, megkóstolhatta a tejfölös lángos ízén túl a halfogás élményét is. Jövőre 20. jubileumi rendezvényünkre visszavárjuk versenyzőinket, kísérőiket.

Végül az eredmények:
HELYEZÉS Név Horgászegyesület vagy iskola Fogott hal
gramm Legna-gyobb hal
gramm
IFJÚSÁGI Korcsport

I. Szoják Benedek
Pál Máté Magyar Tenger HE
Révfülöp
2540 gr

II. Borsodi Endre Zoltán
Farkas Adrián Magyar Tenger HE.
Révfülöp 1905 gr


III. Modok Andor Levente
Mispál Árpád Balatonkenesi HE
Balatonkenese 1780 gr


GYERMEK Korcsoport

I.
Borsodi Nóra Júlia
Mispál Dóra Angyalka Magyar Tenger HE.
Balatonkenesi HE
1920 gr


II. Baumann Máté
Baumann Richárd Nagykanizsai VSE
Nagykanizsa 1845 gr


III. Goldmann Eliza
Goldmann Dominik Fish Farm KSHE
Zsennye 1685 gr

KÜLÖNDÍJAK
Legnagyobb halat fogók
IFI:
Szoják Benedek
Magyar Tenger HE
Révfülöp
1105 gr

GYERMEK:
Daubner Ádám
Veszprémi Honvéd HE Veszprém
715 gr
Ponytfogásztási kutatási kérdőív
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 30-04-2019 10:59 30-04-2019 10:59 69 megnyitás 69 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Ponytfogásztási kutatási kérdőív


Tisztelt Horgásztársak!
Mi már kitöltöttük, kérjük segítsetek a kutatási munkát , 3-4 percet vesz igénybe, reméljük nektek is belefér!
A kutatás linkje:Link
2019. Zsennyei Horgásztábor
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 18-04-2019 11:30 18-04-2019 11:30 110 megnyitás 110 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
2019. Zsennyei HorgásztáborKedves Szülők, Gyerekek!

Idén is lesz tábor Zsennyén 2019.06.24-29 között.
Ha voltál tudod milyen szuper volt, ha még nem gyere és próbáld ki, ne késlekedj mert hamar betelik a létszám, szólj anyunak apunak, hogy jelentkezzetek a Szövetséget keresve, vagy saját egyesületeteknél!
Várunk bennetek szeretettel!
MEGHV a BHSZ kldttgy?lsre
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 20-03-2019 15:57 20-03-2019 15:57 93 megnyitás 93 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
MEGHV a BHSZ kldttgy?lsreMEGHV a BHSZ kldttgy?lsre
Mi vagyunk a legjobbak!!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 20-03-2019 07:10 20-03-2019 07:10 99 megnyitás 99 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Mi vagyunk a legjobbak!!Vilgbajnok lett n?i s frfi vlogatottunk Dl-Afrikban!
Gratullunk a csapat tagjainak s felkszt?iknek!