Üdvözlet
Kedves Olvasó!
Köszöntöm Önt szövetségünk honlapján.

Engedje meg, hogy egészen friss információt osszak meg Önnel.
Szövetségünk több mint 22 év után felvételét kérte a Magyar Országos Horgász Szövetségbe.

Felvételünket kértük (és 2016. december 31-ig bizonyos feltételekkel felvételt is nyertünk) az országos szövetséghez, mert nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy ez a MOHOSZ nem az az országos szervezet, melyből néhány évtizede kiléptünk.

Az országos szövetség elmúlt néhány évben végzett tevékenysége, kiemelten a Halgazdálkodási törvény (halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. tv.) és annak végrehajtási rendelete kidolgozásában végzett munkája, a törvény 2015. év végi módosítása, az akarat, mely a horgászok önrendelkezésébe kívánja adni a horgásztavak halgazdálkodásának jogát és felelősségét is előremutató és számunkra maximálisan elfogadható törekvés.

A MOHOSZ megújult menedzsmentjének elképzelései a horgászati tevékenység és az ahhoz szorosan kapcsolódó érdekképviseleti munka régiós átalakításáról harmonizál a szövetségünk elképzelésével.

Értjük, támogatjuk, magunkénak valljuk azokat a stratégiai célokat mely a horgászatot, a horgászsportot, mint a kikapcsolódás, a szabadidő eltöltés e formáját biztosítja horgászaink részére kedvezményes módon.

Kérjük és elvárjuk az országos szövetség támogatását azon törekvésünkhöz, hogy a Balaton egy, egységes, horgászturisztikai szempontból kiemelt régió legyen. Ennek megvalósításához várjuk a jelenleg szövetséghez nem tartozó, a Balatonhoz közvetlen kötődő egyesületek csatlakozását.

Közös céljainkat csak közös munkával lehet elérni, hogy közösen örülhessünk eredményeinknek. Tegyünk együtt a Balatonért!


Tisztelettel:
Balogh Tibor
a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének Elnöke

Információ a 2017 évi horgászengedélyekkel kapcsolatbanSticky News Item
Nyirádi vendégség
 admin admin Dátum - 04-10-2017 16:38 04-10-2017 16:38 0 megnyitás 0 megnyitás
printerA festői szépségű nyirádi horgásztónál vendégeskedett a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége csapata. A helyi Rókadombi Horgászegyesület adott otthont ebben az évben a hagyományos „Társegyesületek”horgászversenyének.

A szervezők ebből az alkalomból meghívták Szövetségünk csapatát is,amely meghívásnak örömmel tettünk eleget. A szívélyes vendéglátás mellett baráti hangulatban lezajlott versenyen a szövetséget Balog Tibor,Klement László,Szerdahelyi Zsolt és Szépligeti Ferenc képviselte. A halak étvágyára nem lehetett panasz,szép fogásokkal sikerült a delegációnak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára felállni!Gratulálok minden versenyzőnek,élmény volt!

Szépligeti Ferenc
BHSZ Versenyfelelős
Nyirádi „találkozó”
 admin admin Dátum - 12-09-2017 17:59 12-09-2017 17:59 56 megnyitás 56 megnyitás
printer


A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének vezetőit a nyirádi Rókadombi Horgászegyesület látta vendégül az elmúlt hétvégén. A Vezetői verseny néven meghirdetett közösségi napon a tagegyesületek jelentős számban képviseltették magukat.
Balatoniak vetélkedtek Zsennyén
 admin admin Dátum - 31-08-2017 17:24 31-08-2017 17:24 129 megnyitás 129 megnyitás
printer

Augusztus utolsó szombatján első alkalommal, de a hagyományteremtés szándékával rendezte meg a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége első Feeder bajnokságát a Vas megyei Zsennyén.


Az új és eddig sok horgász számára új helyszínen szép számmal és időben gyülekeztek a versenyzők. A kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte a szövetséget alkotó horgászegyesületek három fős csapatait, majd Szépliget Ferenc, a szövetség versenysporttért felelős referense, a verseny igazgatója ismertette a verseny lefolyásának rendjét, átismételve a versenykiírás fontosabb részleteit. A megnyitó és „eligazítás” után Komáromi Levente korábbi országos válogatott kerettag versenyhorgász, a verseny fő szervezője ismertette a verseny lebonyolításának rendjét, betartandó fontosabb szabályokat.

Vadat, s halat
 admin admin Dátum - 01-08-2017 22:08 01-08-2017 22:08 86 megnyitás 86 megnyitás
printer
Nem kedves Olvasó, nem Arany János WALESI BÁRDOK-jának egy rosszul idézett soráról van szó, sokkal inkább egy olyan gasztronómiai eseményről, melyen vadászok és horgászok mérték össze főzési tudásukat.

Vadászok, halászok (helyettük ma már /szerencsére/csak inkább a horgászok) régóta jó barátok, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kevés kivétellel a főzés nagymesterei. E a régi kapcsolat és barátság okán keresték meg bennünket, a balatoni horgászok regionális érdekképviseleti szervezetét, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségét.
Zsennyés feederesek sikere a METHOD FEEDER ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON !
 admin admin Dátum - 01-08-2017 11:55 01-08-2017 11:55 77 megnyitás 77 megnyitás
printer
Nagybajomon MOHOSZ rendezésében II. alkalommal került megrendezésre a népszerű Method Feeder országos bajnokság, ami a Zsennyei fiúk elsöprő sikerével zárult.
A legjobbak között, 70 nevező közül 7 -en is végeztek.Németh Balázs, Binder Zoli, Geröly Tibor, Kovács Erik, Németh Krisztián,, majd a dobogó fényes fokaira CSÓKA ALEX a harmadikra, KURUSTA SANYI a másodikra állhatott fel. Kurusta Sanyi, tavaly is dobogón a 3 kon végzett, amit idén egy ezüsttel még ismét megfejelt. Remek és mondhatni szinte egyedüli teljesítmény !
Németh Krisztián még a legtöbb halat fogó versenyzőnek járó díjat is begyűjtötte. Méltán büszkék lehetünk a fiúkra ! Remek eredmények, gratula mindenkinek.
hajrá !

fish farm she
Horgász és Kaland tábor Zsennyén
 admin admin Dátum - 21-07-2017 21:10 21-07-2017 21:10 82 megnyitás 82 megnyitás
printer

mottó:„ha érzed, hogy erősebb a hal, engedd, had vigye, a botot majd csónakkal kihalásszuk”

A nyárelő egyik legforróbb hetében június 26 és 30 között került megrendezésre a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének gyermekhorgász tábora Zsennyén a Fish-Farm Sporthorgász Egyesület tanyáján.

43. Nemzetközi MOL Bányász Horgászkupa
 admin admin Dátum - 19-07-2017 21:12 19-07-2017 21:12 84 megnyitás 84 megnyitás
printer

A verseny nagy múltra tekint vissza. 1975-ben a Szolnoki Olajbányász Horgász Egyesület azzal a céllal írta ki, hogy az OKGT horgászai nemes versengés közben megismerkedjenek egymással, egymás horgászvizeivel, horgászmódszereivel, a horgászélettel, a horgászat rendjével.

A versenyt az OKGT Trösztbizottsága 1977-ben felkarolta, azt kiszélesítette a bányászcsapatokkal, amely 1986-tól az OKGT és a BDSZ Központ rendezésében országos bányász horgász kupa versenyként került megrendezésre. 1993-tól a verseny kibővült a MOL Vegyipari Dolgozók Szakszervezetéhez tartozó csapatokkal, majd 1994-től a verseny nemzetközivé vált.
Horgász napközi tábor a keszthelyi Helikon Horgász Egyesület tanyáján
 admin admin Dátum - 19-07-2017 21:04 19-07-2017 21:04 85 megnyitás 85 megnyitás
printer


A Helikon Horgász Egyesület több éves hagyományának megfelelően július elején rendezte meg gyermektáborát Balaton parti horgásztanyáján, melyet a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége anyagiakban és eszközökben támogatott


Az egy hetes napközi táborban 40 gyermek ismerkedhetett meg a Balaton élővilágával, a gyermekek és ifjúsági horgászokra vonatkozó szabályokkal, különös tekintettel a specialitásokra, betartandó biztonsági szabályokra, a Balaton veszélyeire.

Előkelő „belépő”
 admin admin Dátum - 02-06-2017 21:21 02-06-2017 21:21 164 megnyitás 164 megnyitás  1 hozzászólás 1 hozzászólás
printer


Az elmúlt hét végén (05.26-05.28)rendezték meg a Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságát Balatonújlakon. Az idei évben először ezen a rangos versenyen a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége is képviseltette magát.

A Zsennyei Fish-Farm SKHE által delegált csapat a szövetségünk felkérését elfogadva BHSZ színekben lépett a pályára. Németh Balázs által vezetett csapatról elmondható volt,hogy komolyan vették a feladatot,és a verseny előtt napokkal megjelentek a versenypályán,hogy még jobban megismerjék a vizet,annak előnyeivel és buktatóival. Sajnos a Nyugati Övcsatorna nem a legszebb arcát mutatta. Talán a késői időpont választás,vagy a nagyon meleg nappali hőmérséklet volt az oka,hogy a halak nem voltak kapós kedvükben. A verseny alatt minden gramm halért férfias küzdelem zajlott.A mezőny ennek ellenére nagyon erős volt,hiszen világversenyeket megjárt versenyzők szép számmal szerepeltek a nevezési listán.

Minden versenyen,ahogyan most is,döntő szerepe van a sorsolásnak. Sajnos ez sem sikerült minden esetben kedvezően. De a csapat profiktól elvárható higgadtsággal kezelte,hamar felmérte a lehetőséget,és a csapatkapitány ahhoz mérten állította be a taktikát,és tűzte ki a célokat.

A cél a mezőny első felében maradni minden fordulóban!Aki kárászt tudott fogni,jó eséllyel az élmezőnyben maradt,de volt aki apró hallal(küsz,karikakeszeg)hozta a pontokat,ezzel segítve csapatát.

Kik volt a csapat?

Németh Balázs, Kondics Milán, Lendvai József, Geröly Tibor, Lisztes Gergő és Kiss Renáta.

Úgy érzem a Szövetség összes tagja nevében köszönhetem nekik azt a munkát amivel végül sikerült a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége csapatát behozni a 8. helyre a 20 csapatot felvonultató mezőnyből. Nagyon szép munka volt!

Ennek a munkának részesei voltak,akik nélkül szinte elképzelhetetlen az eredményes szereplés,a háttéremberek, a segítők.

Iszak Barnabás,Vincze Péter,Sárközi Krisztián, Pankotay Gellért és Ancsa, Szász Zoltán és Kondics Zsolt a szervezői munka, Ho-Ho Horgászbolt, Goldmann Tamás az etető anyag támogatásért,
Összességében úgy értékelem,hogy egy előkelő eredménnyel tudtunk belépni az országos versenysport életébe,megmutatva,hogy itt vagyunk és helyünk van itt.

Végül a magam nevében szeretnék köszönetet mondani. Köszönöm,hogy „újoncként”részt vehettem ott,és bevezettetek a feeder csapatversenyzés világába. Rengeteget tanultam tőletek szakmai téren,csapategység tekintetében és emberi tulajdonságaitokból.

Köszönöm,és gratulálok!

Szépligeti Ferenc


„Horgássz, ne drogozz!” avagy a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.
 admin admin Dátum - 28-05-2017 03:53 28-05-2017 03:53 213 megnyitás 213 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Tizenhetedszer rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Zánkai Erzsébet táborban.

A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában a verseny megnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy nem mintha a drogfogyasztás veszélye ma nem lenne aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzés mellett, hogy a televíziók, tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket.


....részletek