Üdvözlet

Tisztelt Olvasó!

Engedje meg, hogy egy választmányi kivonatot idézzek:

A Választmány az Elnökség javaslatára, határozatával a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége tagságát megerősíti és munkájához további sok sikert kíván, egyben kéri a szövetséget, hogy a horgászok érdekében a Balaton halgazdálkodási hasznosítójával, valamint a térségben érintett más horgász szervezetekkel folyamatos együttműködést valósítson meg a jövőben is.” (2017.12.09.)

Csapattagok lettünk, Családtagok a MOHOSZ nagy családjának tagjai.
Amikor 2015. decemberében (addig kívülállóként) szövetségünk kérte felvételét az országos szövetséghez, nem gondoltuk volna, hogy ez a csatlakozási folyamat ennyire (fogalmazzak finoman!!!) bonyolult lesz.

Jó szívvel, látva az egyetlen lehetőséget, tudva, hogy ez a MOHOSZ nem az a MOHOSZ melyből horgászegyesületeink 20 évvel ezelőtt kiléptek, nyújtottuk be 2015. decemberében csatlakozási kérelmünket.

Már az első szavazáskor mutatkozó tartózkodásokból „venni kellett volna a lapot”, hogy vannak akik egy lehetséges érdeksérelem lehetőségét vélik felfedezni megjelenésünkben.
Nem kellett sokáig várnunk, a gyanú beigazolódott. Januárban egyik „testvér” szervezet feljelentette szövetségünket, felsorolva néhány minden valós alapot nélkülöző vádat, melyeket a szövetség Erkölcsi Etikai bizottsága megvizsgált és az indítvány visszavonására kérte a véleményezőt.

2016-ban nem volt olyan választmányi ülés, ahol valamilyen módon nem támadták szövetségünk egyesületeink munkáját. Szövetségünk tevékenységét éppen ezért rendkívüli figyelem övezte.
…és eljött a szégyenletes december. Sajnos nem tudtam a döntési fórumon részt venni ( hobby vagy munka, dönteni kellett), szerencse a szerencsétlenségben, hogy voltak bennünk nem konkurenciát „látó” szövetségek, akik javaslatára kaptunk még egy évet a bizonyításra.

Dicséret illeti a MOHOSZ elnökségét a Minimum feltételek megalkotásáért, a választmányt annak elfogadásáért. Egyenlő feltételekkel, azonos körülmények között volt lehetőségünk bizonyítani alkalmasságunkat a megtisztelő tagságra.
Kevés szövetségnél történt olyan volumenű változás, mint a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségénél. Közel egy millió Ft-os ráfordítással irodát nyitottunk Balatonalmádiban, új, a minimum feltételekben megfogalmazott eszközöket beszerezve. Nyolc órában alkalmazott új irodavezetőnk, aki korábban azt sem tudta, hogy a horgászatot eszik vagy isszák, profivá csiszolta az elmúlt év. Gyermektáboraink, saját szervezésű horgászversenyeink a horgász egyesületek nagy halmazából igazi szövetséggé kovácsolta horgászainkat.

Kijelenthetjük, hogy a korábbi „FAPADOS” szövetségből a MOHOSZ 2016.11.11-én megfogalmazott minimum feltételeknek erősen megfelelő szövetségévé váltunk.
Köszönet környezetünkben működő horgászszövetségek választmányi tagjainak is, akik bennünk, a Balatoni Horgászokért tenni akaró szövetséget látják, akikkel érdemes együtt tenni közös céljaink megvalósításáért.

Balogh Tibor BHSZ elnök

INGYENES Horgászvizsga időpontok
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 12-11-2019 11:27 12-11-2019 11:27 711 megnyitás 711 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
INGYENES Horgászvizsga időpontok
SZAVAZÁS!!!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 18-09-2019 09:15 18-09-2019 09:15 736 megnyitás 736 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
SZAVAZÁS!!!

Szavazni 2019.09.18. és 2019.09.25. között lehetséges ezen a linken.

Link


Horgászbarát település 2019! Szavazás!!!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 18-09-2019 09:02 18-09-2019 09:02 819 megnyitás 819 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Horgászbarát település 2019! Szavazás!!!HORGÁSZBARÁT TELEPÜLÉS, BALATON 2019


2019. Szeptember 17. 16:50:32
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint a Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége támogatásával idén először került kiírásra a Horgászbarát település című pályázat a Balaton-parti települések számára.

A pályázat során vizsgáltunk minden olyan települést, amelynek közvetlen vízparti területe van. Közülük szakmai szempontok alapján választottunk ki négy települést. Ezen szempontok között szerepelt a horgászható partszakaszok hossza és időbeli használhatósága; az önkormányzat és a helyi horgászegyesület kapcsolata; az önkormányzati tulajdonú, de a horgászturizmus rendelkezésére bocsátott javak (pl. stég, csónakkikötő, sólyahely, egyéb ingatlan, stb.), valamint a horgászversenyekkel és egyéb horgászrendezvényekkel való együttműködés, területek biztosítása.

A kiválasztott négy település közül a horgászok szavazással választhatják ki a nyertes települést. Szavazni 2019.09.18. és 2019.09.25. között lehetséges ezen a linken. A felhívást megosztottuk a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. facebook oldalán is, kérjük a horgásztársakat, hogy terjesszék! A szavazók között 1 db éves balatoni területi horgászjegyet sorsolunk ki. A nyertes kizárólag olyan személy lehet, aki a 2019. évre érvényes állami horgászjegyet tud felmutatni a nyeremény kihirdetésekor. Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy elsősorban balatoni horgászok szavazzanak.A Pályázat nyertese anyagi támogatást kap, melyet a horgászturizmus támogatására lehet felhasználni. A támogatás összege 1.100.000 Ft, az összeget a nevezett három támogató szervezet ajánlotta fel.

Emellett a nyertes település a legnagyobb forgalmú útjának két belépési oldalán HORGÁSZBARÁT TELEPÜLÉS, BALATON 2019. tábla elhelyezésére szerez lehetőséget.Alább bemutatjuk a kiválasztott településeket és indokoljuk döntésünket:Balatonakali:

Az önkormányzat kezelésében lévő partszakasz 100%-a horgászható (ahol nincs növényborítás), igaz, a strand területe csak strandszezonon kívül. De ebben az időszakban egyedülálló lehetőség kínálkozik: jelképes összegért bérelhető 4 horgászhely az önkormányzat által fenntartott horgászstégen, amelyet a strandról lehet megközelíteni. A horgászok rendelkezésére áll az önkormányzat tulajdonában lévő területen egy 50 férőhelyes felszerelt csónakkikötő, valamint sólyahely, mindez díjmentesen. Rendszeres anyagi és eszköz támogatásban részesül a helyi horgász egyesület (a közös rendezvényeken pl. sörpadokat, sátort, kisbuszt kapnak).

Az önkormányzat rendszeresen támogatja a helyi egyesület által szervezett évi két gyermek horgásztábort. (A „Hali-hó” 1 hetes bentlakásos tábor, a „Kis hohó” a 10 év alatti korosztály részére szerevezett hazajárós tábor.)

A hajókikötő és a strand közötti parti sétány mentén néhány éve az önkormányzat Társaságunkkal együttműködve alakította ki a Balatonakali Halösvényt, amely 420 méter hosszan, információs táblákon elhelyezett képek, ismertetők és versikék segítségével mutatja be a Balaton halait.

Érdekesség, hogy Balatonakaliban a polgármester és az alpolgármester is horgászegyesületi tag.

Fontos megemlíteni még a helyi horgász egyesület által szervezett és az önkormányzat által támogatott „Halas családi nap” című rendezvényt, amelyen a horgászok az általuk fogott halakból különféle ételeket készítenek, majd azokat a résztvevőkkel kóstoltatják.Fonyód:

A déli parton Siófok után Fonyód rendelkezik a leghosszabb horgászható partszakasszal, ám utóbbi település halfogási lehetőségei az egész tavat figyelembe véve is kiemelkedőek. A partok többsége csak strandszezonon kívül horgászható, ám a közelmúltban az úgy nevezett „hegy alatti parton” egy közel 800 méter hosszú felújított parti sétányt adott át az önkormányzat, ami teljes hosszában egész éven át horgászható. Ez a horgászhely bővülés egyedülállónak nevezhető a Balatonnál. Nemcsak a fonyódi strandokon, de a településen a Balatonba ömlő Keleti-Bozót-csatornán is kiemelkedő fogási esélyekkel ülhetnek partra az ide érkező horgászvendégek.

A csatorna torkolatánál elterülő negyedhektáros önkormányzati területet 50 évre kapta használatba a helyi horgászegyesület, ahol tanyájuk felépítésében is segítséget kaptak. A polgármester jó kapcsolatot ápol az egyesülettel, rendszeresen részt vesz annak taggyűlésein.

A két nagy bojlis horgászversenyt támogatja a település, szívesen látják a csapatokat, akik jellemzően jó eredményt érnek el a halban gazdag fonyódi vizeken.Révfülöp:

A középső és nyugati medence horgászhelyekben szűkös északi partján Révfülöp üde színfoltnak nevezhető. Itt találhatók a leghosszabb, egész éven át horgászható partszakaszok és itt is elmondható, hogy az önkormányzat által kezelt partszakaszok mindegyike horgászható. (Lásd: http://adatbazis.balatonihal.hu/)

A városvezetés és a helyi horgász egyesület a jövőben jelentős horgászturisztikai fejlesztéseket tervez a város partszakaszain. Folyamatban van több foglalható bojlis horgászhely kialakítása is.

Az önkormányzat anyagi támogatás mellett eszközökkel (sörpadok, kisbusz, rendezvénysátor, ugráló vár, szabadtéri színpad, szociális helységek, stb.) is díjmentesen segíti a helyi horgász szervezetek rendezvényeit. A gyermekhorgász programok (Révfülöpi Gyermek és Ifjúsági Horgász Viadal, Gyermeknap) esetében a fentieken túl ingyenes étkezést is kapnak a horgászpalánták.

A település mindkét bojlis horgászversenyt támogatja, a hamarosan induló VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny központi helyszíne lesz.Vonyarcvashegy:

A település által kezelt partszakaszok 100%-ban horgászhatóak, a strand csak szezonon kívül, de az attól nyugatra elterülő partszakasz egész éven át. Az önkormányzat és a helyi horgász egyesület viszonya kiemelkedően jó, kölcsönösen támogatják egymás rendezvényeit: 40 halász emléknap, Ponty így jó fesztivál, Csónakkal a Balatonon (gyermek és ifjúsági horgászverseny). A horgász egyesület részére a csónakkikötő átalakításához 1,5 millió Ft támogatást adott az önkormányzat, emellett nagy segítséget nyújtott az engedélyeztetési eljárásban. Az ingatlan területét, ahol a horgász egyesület klubháza („Pecalak”) áll, az önkormányzat biztosította.

Vonyarcvashegyről is elmondható, hogy támogatja mindkét bojlis horgászversenyt és szeretettel várja az ide érkező horgász turistákat.
A pályázat támogatói:
Nagy Gábor
Link
Egyesület Vezetők Versenye 2019 Nyirád!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 17-09-2019 12:48 17-09-2019 12:48 835 megnyitás 835 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Egyesület Vezetők Versenye 2019 Nyirád!

Az elmúlt hétvégén (09.14) került megrendezésre a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének hagyományos "Egyesületi Vezetők Versenye" rendezvénye.
Gyönyörű idő,és gyönyörű helyszín biztosította az egyesületek vezetőinek,hogy egy nagyon kellemes napot tölthessenek el együtt. A Nyirádi horgásztó igazán kegyes volt az elnök Urakkal,hiszen a verseny összesített fogása 133,42 kg volt.
A horgászat után a finom ebéd mellett jutott idő arra,hogy még jobban megismerjük egymást,beszélgessünk egyesületi vagy szövetségi aktuális témákról.
Nagyon köszönjük a szívélyes vendéglátást a Rókadombi horgászegyesületnek,mindannyiunk nevében mondhatom,hogy ismét nagyon jól éreztük magunkat a Nyirádi horgásztó partján!
A fogások összesítése után a következő végeredmény született:
1.Kőolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete
2.Zirci Horgászegyesület
3.Balatonszentgyörgy és Vidéke Horgászegyesület
4.Tapolcai Horgászegyesület
5.-6.Arany Híd Horgászegyesület
5.-6.Veszprémi Honvéd Horgászegyesület
7.Marcali és Vidéke Horgászegyesület
8.BHSZ elnökség
9.Széki Tavi Horgászegyesület
10.Sümeg
11.Balatonkenesei Horgászegyesület
12.Tihanyi Horgászegyesület
13.Mezőlaki Horgászegyesület
14.Zrínyi Horgászegyesület
15.Kádártai Horgászegyesület
16.Rókadombi Horgászegyesület
17.Balatonfűzfői Horgászegyesület
17.Balatoni Regionális Horgászegyesület
17.Balatonmária-Balatonkeresztúr és Vidéke Horgászegyesület

Gratulálunk a győzteseknek!!!
INGYENES Horgászvizsga Nyirádon!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 10-09-2019 07:34 10-09-2019 07:34 825 megnyitás 825 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
INGYENES Horgászvizsga Nyirádon!


A Rókadombi Horgász Egyesület horgászvizsgát szervez 2019.09.27.-én 18 órai kezdettel.A horgászvizsga a Nyirádi Horgásztó facebook oldalon valamint a https://horgaszto-nyirad.5mp.eu weboldalon került meghirdetésre!

Link
BHSZ Feeder Kupa Zsennye 2019.08.31
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 03-09-2019 08:59 03-09-2019 08:59 847 megnyitás 847 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
BHSZ Feeder Kupa Zsennye 2019!

Az idei évben már hagyományosan a Zsennyei Fish-Farmon rendezte meg szövetségük a feeder versenyét a tagegyesületei számára.A mezőnyt 22 db 3 fős csapat alkotta.A tóra jellemző nagy testű halak szép számmal tették tiszteletüket a verseny alatt,ezért az összesített fogás 857,3 kg volt!!!Ahogy ezt már tényként kezeljük,augusztusban mindig az a nap a legmelegebb,amikor a BHSZ verseny van,és idén sem volt másképp. Nagyon köszönjük minden tagegyesületünknek,aki eljött,és képviseltette magát.
Nagy köszönet a Fish-Farm egyesületünknek a szívélyes vendéglátásért,és Goldmann Tamásnak a finom ebédért.
Gratulálunk a teljes mezőnynek ,aki végig horgászták ezt az igen csak embert próbáló melegben lezajló versenyt,és nagy gratuláció a helyezetteknek!
A fogások összesítése után a végső sorrend a következőképen alakult ezen az igazán baráti találkozón:
1. Fish-Farm KSHE I.csapat
2. Kőolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete
3. Zirci HE
4. Mezőlaki HE
5. Fish-Farm KSHE II.csapat
6. Zrínyi HE I.csapat
7. Lőrinte Tavi HE
8. Balatoni Horgász Fórum
9. Arany Híd HE
10. Zsennyei Mozdonyvezetők
11. Kádártai HE
12. Veszprémi Honvéd HE
13. Zrínyi HE II.csapat
14. Tapolcai HE
15. BMBK HE
16. Balatoni Regionális HE
17. Magyar Tenger HE
18. Rókadombi HE
19. Marcali és Vidéke HE
20. Badacsonytördemici HE
21-22. Balatonkenesei HE
21-22. Széki Tavi HE
INGYENES Horgászvizsga
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 03-09-2019 07:43 03-09-2019 07:43 786 megnyitás 786 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
INGYENES HorgászvizsgaA nyári szünet után újra horgászvizsga a Balatoni Horgászegyesületek szövetségénél, Balatonalmádiban.
Horgásznál, de nincs vizsgád? INGYENES FELKÉSZÍTÉSSEL ÉS HORGÁSZVIZSGÁZTATÁSSAL várunk 2019. 09.06-án 15.00-tól Balatonalmádiban a szövetségi irodában a Balatonalmádi, Balatonfűzfői út 9. szám alatti sárga tornyos épületben.
Jelentkezni lehet a balatonihoszov@gmail.com címen, vagy a 06 30 951 0442-s telefonszámon. Célirányos felkészítés, amit tudsz arra vagyunk kíváncsiak. Felkészítési anyagot jelentkezés után e-mailben továbbítjuk.
Generációról generációra
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 21-08-2019 14:56 21-08-2019 14:56 765 megnyitás 765 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
A horgászat iránti szeretet apáról fiúra, fiúról gyermekeikre száll..........

Így történt ez a Grünwald családban is, még a nagypapa Pali Bácsi vonta maga köré Tamás fiát gyermekkorában és fertőzte meg a horgászat szenvedélyével, tanította a természet tiszteletére, a paca minden apró fortélyára.
Most Tamás vitte el gyermekeit az első engedély váltásukat követően a Balatonfűzfői HE gyönyörű kikötőjébe, és segíti a kicsiket, tanítja őket, hogy a peca nekik is a megunhatatlan szenvedélyükké váljon! A képek magukért beszélnek!


Köszönjük a képeket a nagymamának, Grünwald Pál Lászlónénak azaz Terikének, aki nem utolsó sorban évtizedeken keresztül Szövetségünk oszlopos tagja volt!
Horgásztábor Nagykanizsán "Tiétek a jövő!"
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:38 19-07-2019 09:38 840 megnyitás 840 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Horgásztábor Nagykanizsán "Tiétek a jövő!""Tiétek a jövő!"

Hogy ez így is legyen,megtettek érte mindent a nagykanizsai horgászegyesületek.Remélem nagyon jól éreztétek magatokat!!!


A Szúnyog,a Kőolaj,a Zrínyi és az Izzó horgászegyesület ismét összefogott a nagykanizsai gyermekért.Munkájukat a megyei szövetségek az országos szövetség, a Tavasz és a Szúnyog horgászbolt segítette és támogatta.Az öt napon át tartó Kanizsa Horgásztábor program 30 gyermeke minden nap gazdagodhatott a halfogás élményével.Emellett a szervezők minél színesebb és színvonalasabb programokkal igyekeztek a gyermekeknek minél több élményt szerezni.A mindennapos pecázás után kirándulhattak,ahol szakember segítségével megismerkedhettek a környező erdő élővilágával.Kipróbálhatták a kajak-kenu sport eszközeit,és vízre is szállhattak.Látogatást tettek a kilátó toronyhoz,és nyár lévén természetesen a fürdés sem maradhatott el a városi strandon.
Nagyon köszönjük a lelkes segítőknek,akik nap mint nap segítették a gyerekeket a horgászatban.
Nagy köszönet Viktor és Balázs bácsiknak,hogy vigyáztak a gyermekekre,és vezették a tábort.
Köszönjük a szülőknek,hogy elhozták a gyermekeket.Bízunk benne,hogy jól döntöttek.
Jövőre mindenkit vissza várunk!!!
Rekordot döntött a táborozó horgász Zsennyén
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:31 19-07-2019 09:31 825 megnyitás 825 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Rekordot döntött a táborozó horgász ZsennyénA zsennyei horgásztavon táborozó egyik kis pecás, a 13 éves sárbogárdi Kiss Ernő Gábor fogott egy 21490 grammos pontyot – a hal abszolút pontyrekordnak számít a tavon.
Pedig a szerencsés pecás nem használt erős felszerelést (0,12-es fonott előke, 10-es horog, feederbot).
Gratulálunk!
Link
Gyermek és ifjúsági nyílt nap Révfülöpön
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 19-07-2019 09:22 19-07-2019 09:22 866 megnyitás 866 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Gyermek és ifjúsági nyílt nap RévfülöpönKeszegrágó napok előtt még ellátogatunk Révfülöpre is, ahol mindenkit várunk sok szeretettel az alábbi programunkon.
Ha van gyermeketek akinek jól jönne egy kis segítség a vizsgához, itt sok hasznos információt el tudnak majd sajátítani a fiatalok.