Madarak és fák napja a Balatonfűzfői Horgász Egyesületnél
  admin admin Dátum -  16-05-2017 13:07 16-05-2017 13:07 999  megnyitás 999 megnyitás
printer
A gyermekek ökotudatos, fenntartható fejlődést szem előtt tartó nevelését segítő, egész napos  program lebonyolításában nyújtott segítséget a helyi horgászegyesület.    A már több éves hagyománnyal rendelkező, szabadba tervezett rendezvény szervezőit  alaposan megtréfálta  májusi bolondos időjárás.

Az eredetileg a Balatonfűzfői Horgász Egyesület kikötőjébe tervezett programot gyors döntést követően a település Közösségi házába kellett áthelyezni.

A szervezők kreativitásának köszönhetően valamennyi eredetileg betervezett állomáshely fogadhatta a diákokat. Az egészen kicsik és már nagyobbacskák hat különböző helyszínen adhattak számot tudásokról, ügyességükről. A közös rajzolás, tréfás vetélkedő, növényzetek felismerése mellett a MOHOSZ  Horgász-suli programhoz kapcsolódó állomáshelyeken ismerhették fel a Balaton halait, dobhattak célba horgászbot segítségével.

A program zárásaként a legjobb osztályok tábla csoki csomagjukat vehették át a horgászegyesület elnökétől, majd a résztvevő gyermekeket egy szelet pizzára és üdítőre látták vendégül a rendezvény támogatói.

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsós diákjai részére május 5-re megszervezett programon 5 osztály 108 diákja vett részt.