Horgász napközi tábor a keszthelyi Helikon Horgász Egyesület tanyáján
  admin admin Dátum -  19-07-2017 21:04 19-07-2017 21:04 765  megnyitás 765 megnyitás
printer


A Helikon Horgász Egyesület több éves hagyományának megfelelően július elején rendezte meg gyermektáborát Balaton parti horgásztanyáján, melyet a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége anyagiakban és eszközökben támogatott.

Az egy hetes napközi táborban 40 gyermek ismerkedhetett meg a Balaton élővilágával, a gyermekek és ifjúsági horgászokra vonatkozó szabályokkal, különös tekintettel a specialitásokra, betartandó biztonsági szabályokra, a Balaton veszélyeire.

 A horgász egyesület vezetősége és tagjai szabadidejükben, társadalmi tevékenység részeként végzik a gyermekek elméleti és gyakorlati képzését, a horgászat élményeit is átadva a tábor lakóinak.

A foglakozások a horgászaton túl megtanítják gyermekeink részére az együttélés és az udvariassági formák betartásának szabályait. A gyermekek a szélsőségesen meleg időjárás figyelembe vételével a kora délelőtti órákban két csoportban horgászhattak, a hűvös teremben tartott elméleti órák között pingpongozással, focival, lengőtekézéssel tölthették szabadidejüket.

A táborban kijelölt vízterületen, kellő biztosítás mellett egy kis csobbanásra is volt lehetősége az ifjú horgászoknak.

A tábort meglátogatták  a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt munkatársai is, Tulipán Tibor a pontyhorgászatról mesélt a gyerekeknek, Nagy Gábor a pergető horgászmódszerről tartott gyakorlati bemutatót az egyesület stégjén.

A tábor utolsó nap horgász versennyel zárult, melynek végén a győztesek ajándékokat, minden táborozó gyermek horgászigazolvány tokot kapott.