Horgász és Kaland tábor Zsennyén
  admin admin Dátum -  21-07-2017 21:10 21-07-2017 21:10 908  megnyitás 908 megnyitás
printer

mottó:„ha érzed, hogy erősebb a hal, engedd, had vigye, a botot majd csónakkal kihalásszuk”

A nyárelő egyik legforróbb hetében június 26 és 30 között került megrendezésre a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének gyermekhorgász tábora Zsennyén a Fish-Farm Sporthorgász Egyesület tanyáján.

A táborlakókhoz csatlakozó helyi gyerekekkel együtt közel 40 gyermek és ifjúsági horgász vehetett részt a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége által támogatott rendezvényen.
Hétfőn a megérkezés és szállásfoglalás után a felszerelések ellenőrzésére, finomítására került sor, melyeket a horgász ifjak ebéd után az 5,4 hektáros horgásztavon próbálhattak ki élesben. A legkisebbek az Úszós tavon közvetlen felnőtt felügyelet mellett gyakorolták a spiccbotos horgászatot. Az apróbb halak mellett egy-egy méretesebb ponty, compó is megmutatta magát.

A második nap aztán lehetett a botokba kapaszkodni. Egymás után jöttek a nagyobb nemes halak, sok gyermekhorgászunk ezen a napon fogta meg élete első nagyobb potykáját, amurját.  Délután az íjászkodás fortélyaival ismerkedtek meg a gyerekek, vacsora után pedig éjfélig tartó éjszakai horgászat részesei lehettek a táborlakók.  


A tábor középső napjának délelőttjén a sport és ügyességi vetélkedőkben mérettek meg a gyerekek. Csócsóban, asztaliteniszben, rönkhúzásban mérték össze erejüket a „vetélkedők”, különösen nagy sikert aratott a MOHOSZ horgász viadalokon már megismert célba dobó versenyszám. Eredményhirdetéskor a legjobban éremmel, tárgyjutalommal jutalmazódtak.


A délutánra tervezett versenypályás horgászatot a gyülekező viharfelhők szakították félbe, időt és lehetőséget adva a jelentkezők vizsgázatására. Az intenzív felkészítés, folyamatos készülés meghozta eredményét, 22 gyermekhorgász tett eredményes horgászvizsgát. Meglepően jól sikerült a halak felismerése, a tábor során fogott halfajok képen történő azonosítása.

Csütörtökön délelőtt a megye legjobbjai tartottak bemutató horgászatot, profi versenyzők mutatták be a rakós, féderes és más horgászsport szakágak csínját-bínját, aztán egy kis elő-vacsora után a Lusta Péter előadást nézhették meg a gyerekek, interaktív szerepléssel.


Kiadós vacsora után tábortűz mellett énekelték el horgászaink a Nagy HO-HO dalát. Késő este bátorságukról tehettek tanúbizonyságot kicsik és nagyok. Pókok, piócák és egerek között bújtak meg a kincsek, amelyeket össze kellett gyűjteni, a vaksötétben rémek ijesztgetették az "éjszakai bátorokat"!

A tábor utolsó napján a délelőtti horgászat és kiadós ebéd után, a Zsennyei Fish-Farm tábortól történő végső elköszönés előtt az utolsó próbatétel következett, a Rábahidvégi Csodaszarvas tájpark meghódítása. Az akadály és drótkötélpályákon is bizonyították rátermettségüket kicsi horgászaink.


Nem csoda, hogy gyerekekért érkező szülők élményekben gazdag, de kissé megfáradt gyermekeket vehettek át a tábor szervezőitől.

„Jövőre ilyenkor, ugyanitt!”- köszöntek el egymástól a táborlakók, horgász barátok és barátnők.

A gyerekek és szülök nevében is: Köszönet az Országos Szövetségnek a tábor támogatásáért!!!