Vadat, s halat
  admin admin Dátum -  01-08-2017 22:08 01-08-2017 22:08 897  megnyitás 897 megnyitás
printer
Nem kedves Olvasó, nem Arany János WALESI BÁRDOK-jának egy rosszul idézett soráról van szó, sokkal inkább egy olyan gasztronómiai eseményről, melyen vadászok és horgászok mérték össze főzési tudásukat.

Vadászok, halászok (helyettük ma már /szerencsére/csak inkább a horgászok) régóta jó barátok, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kevés kivétellel a főzés nagymesterei. E a régi kapcsolat és barátság okán keresték meg bennünket, a balatoni horgászok regionális érdekképviseleti szervezetét, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségét.


Az érett bor és a vadászat ünnepére, a Vad és halételek regionális főzőversenyére az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Szervezete küldött meghívót szövetségünk részére, melyre Sümegen, immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Jakab napi rendezvénysorozat második napján került sor.

Újdonságként a vadételek mellett a halból készült finomságok is kerültek megmérettetésre Bede Róbert, a több főzőműsorból ismert mesterszakács jóvoltából. A július 22-i rendezvényre szövetségünk négy horgászegyesülete mellett a Balatoni Halgazdálkodás csapata is benevezett.

A Püspöki palota kertjében kialakított bogrács soron a többféle és különleges módon elkészített vadételek íz kavalkádja mellett a jól ismert hallé (halászlé) semmivel össze nem téveszthető illata csábította kóstolásra a rendezvényre szép számmal kilátogatókat.
Ugyanitt, a kisszínpad mellett a szövetség bemutató sátrában ismerkedhettek meg a gyerekek víz alatti felvételek segítségével a Balaton halaival.

A verseny zárásaként a díjak kiosztása után, a látogatok fogyaszthatták el a vad és halétel különlegességeket, adományaikkal a Sümegi tehetségeket támogatva.