"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA
  KataBHSZ KataBHSZ Dátum -  08-06-2018 12:48 08-06-2018 12:48 1147  megnyitás 1147 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA"Horgássz! Ne Drogozz!"
a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.

Tizennyolcadszor rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Zánkai Erzsébet táborban.
A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában röviden felidézte az immár nagykorúvá vált horgászverseny történetét.
A verseny elnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy sajnos a drogfogyasztás veszélye ma is aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzésen túl az is, hogy a televíziók, tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket. A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy asszony a Balatonalmádi Rendőrkapitányság osztályvezetője tartotta meg drog prevenciós előadását, mely után Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a horgászviadal lebonyolításának menetét.
A reggel kilenctől kezdődő verseny előtt az ifi korosztály versenyzői, valamint horgászvizsgát tenni szándékozó gyermekek tesztlapot töltöttek ki, majd intenzív etetés vette kezdetét.
A verseny napján a Balaton legszebb arcát mutatta, a 11 gyermek és 12 ifjúsági csapat részére. Simogató napsütés, a lengedező változó irányú szellő mintha a Balaton halait is álomba ringatta volna, csak lassan sikerült horgászainknak kapáskedvre ösztökélni a halacskákat.
A kikötő öblében, ahol a kicsik horgászhattak hamarosan megtalálták a hullámok elől menekülő küszrajokat. Az apróbb halak mellett egy-egy szebb keszeget is sikerült a szákba terelni.
A nagyobbak a nyílt vízen igyekeztek a halak aznapi kedvenc eledelére rálelni. Ez kisebb-nagyobb sikerrel járt. Sajnos a dévérek mellett nem sikerült potykák meríteni. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői. A kicsik fahalcska fogó versenyben próbálták ki ügyességüket.
A verseny befejezése után annak értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt horgászati igazgatója HAVRANEK MIHÁLY úr tett fel horgászattal, halőrzéssel kapcsolatos kérdéseket a versenyzőknek, a helyes választ adókat tábla csokival jutalmazva.
Az eredményhirdetés előtt egy-egy szelet pizza és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.
A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes vásárlási és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.
Végül az eredmények:

IFJÚSÁGI Korcsport

I. Szóják Benedek
Pál Máté Magyar Tenger HE Révfülöp 10480gr Csapat összesen: 40.000Ft

II. Horváth Dániel
Kondics Bence FISH FARM SKHE Zsennye 6790gr Csapat összesen: 30.000Ft

III. Konnáth Dominik
Hoffer Viktor Magyar Tenger HE Révfülöp 6290gr Csapat összesen: 20.000FtGYERMEK Korcsoport

I. Muzsai Patrik
Modok Levente Balatonkenesei HE 5500gr Csapat összesen: 30.000Ft


II. Egervári Marci
Csizmazia Bence Tihanyi HE Csapat összesen: 20.000Ft

III. Pintér István
Pintér Roland Balatonfűzfői HE 2205gr Csapat összesen: 10.000Ft

KÜLÖNDÍJAK
Legnagyobb halat fogók

IFI Pál Máté Magyar Tenger HE 1395gr

Gyermek
Gyarmati Levente Tihanyi HE 1320gr

A legfiatalabb versenyző:
Daubner Ádám Veszprémi Honvéd HE 6évesRésztvevő horgászegyesületek:

1. Magyar Tenger HE Révfülöp
2. Balatonkenesei HE
3. BMBK HE
4. FISH FARM Sport Közhasznú HE Zsennye
5. Marcali és Vidéke HE
6. Nagykanizsai Zrínyi HE
7. Tapolcai HE
8. Tele-Szák HE
9. Tihanyi HE
10. Veszprémi Honvéd HE
11. Balatoni Horgász Fórum
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték