IXX.Horgássz!ne Drogozz!
  KataBHSZ KataBHSZ Dátum -  27-05-2019 14:13 27-05-2019 14:13 478  megnyitás 478 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
IXX.Horgássz!ne Drogozz!„Horgássz, ne drogozz!”
avagy a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.

Tizenkilencedszer rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Balatonkenesei Honvéd üdülőben.
A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában a verseny megnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy nem mintha a drogfogyasztás veszélye ma nem lenne aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzés mellett az is, hogy a tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket.
Elmondta, hogy a horgászat, az elektromos kütyük virtuális sikereivel szemben valódi kézzel és más érzékszerveinkkel megtapasztalható élményeket nyújt.
A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa tartotta meg drog prevenciós előadását, majd Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a verseny lebonyolításának rendjét, betartandó biztonsági szabályokat.
A reggel kilenctől kezdődő versenyt intenzív etetés előzte meg.
Az üdülő festői környezete, a Balaton fodrozódó vízéről visszaverődő ezer apró fénysugár látványa valamelyest kárpótlást nyújtott a halak étvágytalansága miatt kesergő ifi és gyermekhorgászoknak.
Az idő előrehaladtával azért szépen teltek a haltartó szákok, a legkisebbek a kikötőben, a nagyok a nyílt vízen akasztottak egy-egy szebb dévérkeszeget. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői.
A verseny értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt halászati őrei tettek fel kérdéseket résztvevőinknek a horgászrenddel kapcsolatban, tábla csokival jutalmazva a helyes válaszokat. Az eredményhirdetés előtt méretes tejfölös sajtos lángos és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.
A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes tárgyjutalmait és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.
A jó hangulatban, több mint 50 gyermek részvételével lebonyolított rendezvénynek mindenki nyertese volt. Élvezhette a Balatont, a csendet, megkóstolhatta a tejfölös lángos ízén túl a halfogás élményét is. Jövőre 20. jubileumi rendezvényünkre visszavárjuk versenyzőinket, kísérőiket.

Végül az eredmények:
HELYEZÉS Név Horgászegyesület vagy iskola Fogott hal
gramm Legna-gyobb hal
gramm
IFJÚSÁGI Korcsport

I. Szoják Benedek
Pál Máté Magyar Tenger HE
Révfülöp
2540 gr

II. Borsodi Endre Zoltán
Farkas Adrián Magyar Tenger HE.
Révfülöp 1905 gr


III. Modok Andor Levente
Mispál Árpád Balatonkenesi HE
Balatonkenese 1780 gr


GYERMEK Korcsoport

I.
Borsodi Nóra Júlia
Mispál Dóra Angyalka Magyar Tenger HE.
Balatonkenesi HE
1920 gr


II. Baumann Máté
Baumann Richárd Nagykanizsai VSE
Nagykanizsa 1845 gr


III. Goldmann Eliza
Goldmann Dominik Fish Farm KSHE
Zsennye 1685 gr

KÜLÖNDÍJAK
Legnagyobb halat fogók
IFI:
Szoják Benedek
Magyar Tenger HE
Révfülöp
1105 gr

GYERMEK:
Daubner Ádám
Veszprémi Honvéd HE Veszprém
715 gr
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték