BHSZ Feeder Bajnokság Zsennye
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 29-08-2018 10:35 29-08-2018 10:35 274 megnyitás 274 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
BHSZ Feeder Bajnokság ZsennyeTisztelt Elnök Urak!


Mellékelve küldöm a hétvégi Feeder Bajnokság eredményét.

Gratulálok mindenkinek a gyönyörű fogásokért!!!

Elnézéseteket kell kérnem,de egy esetben hiba csúszott be az eredmények összeadásánál,de ezt most korrigáltuk.
A dobogós helyeken nincs változás,de utána van helycsere.Kérlek nézzétek el ezt nekünk,este volt már,fáradtak voltunk.


Üdvözlettel:
Szépligeti Ferenc
BHSZ
Versenyfelelős


Pár fotó a versenyről, nyertesekről:
ZSennyei FEEDER Verseny
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 07-08-2018 07:41 07-08-2018 07:41 323 megnyitás 323 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
ZSennyei FEEDER VersenyZSENNYEI FEEDER VERSENY
2018.08.25
Tisztelt Horgásztársak!

Kérlek benneteket, hogy jelentkezéseiteket (remélem mindenkitől várhatunk csapatot) e hét vasárnapig (08.12.) küldjétek meg Szépligeti Ferenc vezetőségi tag (verseny felelős) részére a zrinyihe@freemail.hu e-mail címre, vagy irányába jelezzetek a (20/542 2003) telefonszámra.

Mint írtam korlátozott számban van lehetőség előtte nap szállásra, edzésre, tréningre a versenytavon is.

Várunk rátok, aki a múlt évben ott volt, biztos nem hagyja ki.Köszönettel: Balogh Tibor BHSZ elnök
Versenyek, rendezvények
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 23-07-2018 13:13 23-07-2018 13:13 309 megnyitás 309 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Versenyek, rendezvényekVersenyek, rendezvények időpontjai

Augusztus

Augusztus 18. szombat, Kis-Balatoni horgászverseny

Augusztus 24-25. Szövetségi feeder verseny Zsennye.

Szeptember

szeptember 8. Vezetőségi verseny Nyirád

szeptember 14-15-16. klubféder országos bajnokság Kaposvár

szeptember 22. BHSZ fennállásának 25. évfordulója Tihany

szeptember 29. Nagykanizsa Balaton jubileumi verseny Nagykanizsa

Október


október 13 pergető bajnokság Zsennye
2017. évi halfogási adatok
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 10-07-2018 11:19 10-07-2018 11:19 328 megnyitás 328 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
2017. évi halfogási adatokLink
http://portal.nebih.gov.hu/-/2017-evi-halfogasi-adatok

Tájékoztató a 2017. évi fogási adatokról, amely a horgászok, a rekreációs halászok és a halászati engedéllyel rendelkező halászok által kifogott halak mennyiségét tartalmazza.

A 2017. évi állami horgászjegyekhez tartozó fogási adatok megnyithatóak és letölthetőek, Budapest megnevezés és a megyék neveire kattintva, valamint külön dokumentum tartalmazza a turista állami horgászjegyhez, továbbá az állami halászjegyhez, a halászati engedélyhez tartozó fogási adatokat.

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 15-06-2018 10:34 15-06-2018 10:34 394 megnyitás 394 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?MOHOSZ_kartya_kisokosMagyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, s az elmúlt évek folyamatos és jelentős létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440.000 főt. A horgászat jelentőségét a Magyar Kormány is felismerte, és 2010 óta számos kiemelkedő jelentőségű intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését. A jelenleg 28 tagszövetséget, 13 speciális jogállású gazdasági társasági tagot és 1178 horgászegyesületet tömörítő MOHOSZ Magyarország legnagyobb, hálózatos felépítésű szervezete, amely szerteágazó érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el. A MOHOSZ a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve hosszú távon számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a horgászoknak és a horgász-szervezeteknek. Ezek egyik elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az azonosítás egyszerűsítéseként bevezeti az elektronikus személyi regisztrációt és ehhez kapcsoltan a Magyar Horgászkártyát. E kiadvány keretében most az elsődleges információkat adjuk közzé, a leggyakoribb kérdésekre válaszolva. A bevezetésig a horgászok és a horgász-szervezetek számára is számos tájékoztató és oktatási kiadvány, kisfilm kerül elkészítésre, és a bevezetés indításától megkezdi majd működését a bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat is.

Miért van szükség a horgászkártyára?

A mai, felgyorsult, elektronizált világban elkerülhetetlen a nyilvántartások korszerűsítése, azok átláthatóságának, hitelességének és a nyilvántartott adatok védelmének biztosítása, és ehhez kapcsoltan a korszerű, ügyfélbarát ügyintézés és szolgáltatás-nyújtás megvalósítása. Az elvárásoknak a jelenlegi szigetszerű, döntően papíralapú horgász-szervezeti rendszerek már nem tudnak tartósan megfelelni, így szükség van a személyi-, a szervezeti és a vízterületi nyilvántartások újrastrukturálására és az adatok pontosítására, tisztítására is. Mindehhez egy integrált, komplex szövetségi rendszer kiépítése alapfeltétel. A horgászkártya első lépésben a személyi, majd az egyesületi nyilvántartást támogatja, s segítségével az évi több millió horgászjegy vásárlás, a tagi jogviszony létesítés és fenntartás is fokozatosan egyszerűsítésre kerül.

Mi a Magyar Horgászkártya?

Egy elektronikus vagy személyes regisztrációhoz kötött, QR-kód alapú, személyi azonosító és kulcskártya funkciójú, személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely az elektronikus regisztrációt is biztosító komplex informatikai rendszer, az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) további funkcióival a horgászok általános személyi és szervezeti azonosításában ad segítséget és egyben megteremti a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is. A horgászkártyán az általános design és biztonsági elemeken túl a kártyabirtokos neve és elsődleges személyi azonosítói, egy 6 karakterből álló egyéni azonosító szám és az azonosítót leképező QR-kód kerül feltüntetésre. A kártya adatai felhőalapon kerülnek tárolásra, és csak célhoz kötötten, a regisztrációs folyamat során ismertetett módon használhatók fel.

Mire tudják a horgászok használni a horgászkártyát?

A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadását is. A tervek szerint a horgászkártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, maga az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható. A MOHOSZ megteremtette annak a feltételeit is, hogy akár már jövőre az állami jegyek kiváltása is a HORINFO rendszeren keresztül történjen.

Mit jelent a horgászkártya a horgász-szervezeteknek?

A horgászatban, horgásztatásban szerepet vállaló horgász-szervezetek számára a bevezetéssel járó, egyszeri munkacsúcs után a kártya szintén jelentős adminisztrációs könnyítést és egyben a jogszabályi kötelezettségek teljesítésének támogatását is jelenti. Többek között fokozatosan megszűnik majd az egyesületek számos, jelenleg döntően papírlapú nyilvántartási és adatszolgáltatási feladata, mivel a regisztráció során létrehozott személyi-, valamint a párhuzamosan továbbfejlesztett szervezeti és vízterületi adatbázisok ezen funkciókat is támogatják majd. A regisztrációs folyamat sikere, a zökkenőmentes lebonyolítás és az egyesületek támogatása érdekében a MOHOSZ valamennyi, a regisztrációban részt vevő horgász-szervezet számára oktatási anyagot és 300 Ft/kártya költségtérítést, valamint a tagszövetségek részére 1 millió Ft értékben előzetesen, az 1000 fő feletti regisztrációt vállaló és teljesítő egyesületek részére 500.000 Ft értékben utólagosan a HORINFO későbbi tervezett igényeit is kiszolgáló informatikai eszköz- és szoftvertámogatást, adatkapcsolati támogatást biztosít. Ezzel párhuzamosan a MOHOSZ támogatja azt az elképzelést is, hogy a jövőben a kisebb egyesületek egyes, helyben nem költséghatékony adminisztratív funkcióit a HORINFO segítségével a területi tagszövetségek lássák el.

Mikor lép életbe a horgászkártya, ki kötelezett a regisztrációra és a horgászkártya kiváltására?

A horgászkártya kiváltása 2018. szeptember 1-jétől opcionális, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz. A nem egyesületi tag külföldi horgászok és a gyermekek esetében a kártya kiváltása 2019-től továbbra is opcionális marad.

Miért érdemes már 2018-ban regisztrálni?

Ösztönözve az előteljesítést, ezáltal a forgalmazó rendszer év eleji tehermentesítését a MOHOSZ a 2018.09.01. és 2018.12.05. közötti regisztrálók és a díjbefizetők között a nyereményadót is tartalmazóan 15 MFt értékben, összesen 100 ajándékkal egy nyereménysorsolást biztosít, melynek főnyereménye egy személygépjármű, illetve egy floridai horgászüdülés. A sorsolásra nyilvánosan, közjegyző jelenlétében 2018. december 10. és 14. között kerül sor.

Ki a regisztráció technikai lebonyolítója?

A MOHOSZ a teljes beszerzéssel, bevezetéssel és a rendszer üzemeltetésével a 100%-os tulajdonában álló Horgászjegy.hu Kft.-t bízta meg.

Mennyibe kerül a regisztráció és a horgászkártya?

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a QR-kód alapú horgászkártya előállításának, megszemélyesítésének árát és annak a horgász számára történő, belföldi címre való,ajánlott küldeményként történő postai eljuttatását is 1.732 Ft+ÁFA, azaz 2.200 Ft. A horgászok támogatása, a díjfizetés megkönnyítése érdekében a MOHOSZ vállalja, hogy 2019-ben nem emeli az egységes szövetségi hozzájárulás díját és az egyesületi tagdíjminimum mértékét, valamint nem tesz javaslatot az állami horgászjegy díjának emelésére sem.

Hogyan lehet befizetni a horgászkártya díját?

A horgászkártya díjának befizetésére a regisztrálóknak két lehetőséget is biztosít a MOHOSZ. Az online regisztrációt végzők a regisztráció során online kártyás fizetéssel, azonnal tudják teljesíteni a díj befizetését. A személyes (offline) regisztrációt választók számára a regisztrációs pontokon lesznek elérhetőek előre legyártott, befizető azonosítóval ellátott postai csekkek, melynek befizetésével egyenlíthető ki a regisztrációs díj.

Mennyi ideig érvényes a kártya, mi történik adatváltozás esetén?

A Magyar Horgászkártya általános érvényessége a 2018. évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 6. naptári év január 31. napja, majd 2019-től az adott évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 5. naptári év január 31. napja. Névváltozás esetén a MOHOSZ az érvényességi időn belül a cserét térítésmentesen biztosítja, egyéb, a kártyán feltüntetett adat nem változhat.

Hogyan lehet regisztrálni?

A regisztráció elvégezhető, illetve a horgászkártya igényelhető online bármely elektronikus eszközről vagy személyesen is. Opcionális lehetőségként a szülők és a gyermekek egy felhasználó által elvégzett, családi regisztrációja e formában is támogatott.

Hol lehet online regisztrálni?

A Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakítandó, többnyelvű online regisztrációs felületen. A regisztráció támogatására a bevezetés indításától megkezdi majd működését a bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat (help-desk) is.

Hol lehet személyesen (offline) regisztrálni?

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, a horgászkártya személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgász-szervezetnél és azok értékesítési pontjain, valamint új elemként a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Az értékesítésben részt vevők pontos listája a MOHOSZ weboldalán már a regisztráció indítását megelőzően elérhető lesz.

Mire lesz szükség a regisztrációnál?

A regisztrálóknak mind az online, mind az offline regisztrációnál a pontos személyi és lakcímadatokon túl az adatkitöltés ellenőrzéséhez, az informatikai úton történő személyazonosításhoz fizikailag is szükségük lesz az adókártyájukra.

Miért pont az adókártyára van szükség a regisztrációnál?

A Magyar Horgászkártya kiváltását megelőző horgász regisztrációnál a hitelesség érdekében elengedhetetlenül szükséges a regisztrálók pontos személyi beazonosítása. Életünk során személyes azonosítóink közül egyedül az adókártya az, amely nem változik, sorszáma annak pótlása esetén is változatlan marad, soha nem cserélődik, így hosszú távon biztosítja a horgászok személyazonosítását. Adókártyával már a gyermekek is rendelkeznek. A magyar adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében a regisztráció során az adókártyát a személyazonosító okmányuk helyettesíti. Az adókártya felhasználása kizárólag az azonosításhoz történik meg.

Mennyi időt vesz igénybe a regisztráció?

A regisztráció folyamata maximum 15 percet vesz igénybe, s a felgyorsuló ügyintézésnek köszönhetően ez az idő a későbbiekben sokszorosan megtérül majd a horgászok számára.
Zsennye gyereknapi horgásztábor 2018
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 11-06-2018 11:05 11-06-2018 11:05 336 megnyitás 336 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Zsennye gyereknapi horgásztábor 2018Gyermeknapi horgász találkozó
2018, május 27 - Zsennye
A megye iskoláiban meghirdetett meghívásunknak köszönhetően a gyermeknapi horgász verseny reggelén a Zsennyei horgásztó partján szikrázó napsütés fogadta az oda érkező népes gyermeksereget!

A kora reggeli köszöntőt Goldmann Tamás, a Fish Farm Skhe. elnöke tartotta, majd a horgászhelyek kisorsolása után gyermekek ellepték a partot.

A négy órásra tervezett verseny alatt szép számmal került horogra a tó mélyéről ponty, keszeg félék, amur egyaránt. A két kategóriában meg mérkőző 34 ifjú a mérlegelést követően a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint Fish Farm Skhe jóvoltából minden résztvevő ajándékot vehetett át, a legügyesebbek értékes horgász felszereléssel gazdagodhattak.

A gyermek kategória legeredményesebb pecásai:
1. Goldmann Eliza 7900 gr, 2. Goldmann Dominik 7840 gr, 3. Molnár Benett 4660 gr

Az ifjúsági kategória helyezettje:
1 Kondics Bence 13890 gr, 2. Gőczi Dániel 8020 gr, 3. Cser Dániel 5380 gr

Köszönet a támogatóknak, a szülőknek, de a legnagyobb köszönet a gyermekeké!!


A rendezvény fotói megtekinthetőek a face oldalunkon:


"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 08-06-2018 12:48 08-06-2018 12:48 347 megnyitás 347 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA"Horgássz! Ne Drogozz!"
a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.

Tizennyolcadszor rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Zánkai Erzsébet táborban.
A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában röviden felidézte az immár nagykorúvá vált horgászverseny történetét.
A verseny elnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy sajnos a drogfogyasztás veszélye ma is aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzésen túl az is, hogy a televíziók, tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket. A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy asszony a Balatonalmádi Rendőrkapitányság osztályvezetője tartotta meg drog prevenciós előadását, mely után Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a horgászviadal lebonyolításának menetét.
A reggel kilenctől kezdődő verseny előtt az ifi korosztály versenyzői, valamint horgászvizsgát tenni szándékozó gyermekek tesztlapot töltöttek ki, majd intenzív etetés vette kezdetét.
A verseny napján a Balaton legszebb arcát mutatta, a 11 gyermek és 12 ifjúsági csapat részére. Simogató napsütés, a lengedező változó irányú szellő mintha a Balaton halait is álomba ringatta volna, csak lassan sikerült horgászainknak kapáskedvre ösztökélni a halacskákat.
A kikötő öblében, ahol a kicsik horgászhattak hamarosan megtalálták a hullámok elől menekülő küszrajokat. Az apróbb halak mellett egy-egy szebb keszeget is sikerült a szákba terelni.
A nagyobbak a nyílt vízen igyekeztek a halak aznapi kedvenc eledelére rálelni. Ez kisebb-nagyobb sikerrel járt. Sajnos a dévérek mellett nem sikerült potykák meríteni. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői. A kicsik fahalcska fogó versenyben próbálták ki ügyességüket.
A verseny befejezése után annak értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt horgászati igazgatója HAVRANEK MIHÁLY úr tett fel horgászattal, halőrzéssel kapcsolatos kérdéseket a versenyzőknek, a helyes választ adókat tábla csokival jutalmazva.
Az eredményhirdetés előtt egy-egy szelet pizza és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.
A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes vásárlási és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.
Végül az eredmények:

IFJÚSÁGI Korcsport

I. Szóják Benedek
Pál Máté Magyar Tenger HE Révfülöp 10480gr Csapat összesen: 40.000Ft

II. Horváth Dániel
Kondics Bence FISH FARM SKHE Zsennye 6790gr Csapat összesen: 30.000Ft

III. Konnáth Dominik
Hoffer Viktor Magyar Tenger HE Révfülöp 6290gr Csapat összesen: 20.000FtGYERMEK Korcsoport

I. Muzsai Patrik
Modok Levente Balatonkenesei HE 5500gr Csapat összesen: 30.000Ft


II. Egervári Marci
Csizmazia Bence Tihanyi HE Csapat összesen: 20.000Ft

III. Pintér István
Pintér Roland Balatonfűzfői HE 2205gr Csapat összesen: 10.000Ft

KÜLÖNDÍJAK
Legnagyobb halat fogók

IFI Pál Máté Magyar Tenger HE 1395gr

Gyermek
Gyarmati Levente Tihanyi HE 1320gr

A legfiatalabb versenyző:
Daubner Ádám Veszprémi Honvéd HE 6évesRésztvevő horgászegyesületek:

1. Magyar Tenger HE Révfülöp
2. Balatonkenesei HE
3. BMBK HE
4. FISH FARM Sport Közhasznú HE Zsennye
5. Marcali és Vidéke HE
6. Nagykanizsai Zrínyi HE
7. Tapolcai HE
8. Tele-Szák HE
9. Tihanyi HE
10. Veszprémi Honvéd HE
11. Balatoni Horgász Fórum
Gyermeknapi Rendezvények!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 22-05-2018 14:45 22-05-2018 14:45 395 megnyitás 395 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Gyermeknapi Rendezvények!MÁJUS VÉGE A GYEREKEKÉ!

Gyermeknapi programok tagegyesületeinknél!
Programok díjmentesek, MINDEN gyermeket várunk sok szeretettel!
Látogass el valamelyik gyermeknapi programunkra,hogy hatalmas élményekkel és csodálatos ajándékokkal lehess gazdagabb!
Együttműködési megállapodás a Megyei Rendőr-főkapitánysággal
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 04-05-2018 10:35 04-05-2018 10:35 396 megnyitás 396 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Együttműködési megállapodás a Megyei Rendőr-főkapitánysággalCél a hatékonyabb közös munka

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást írt alá két területi horgász szövetséggel.


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok együttműködési megállapodást írt alá 2018. április 17-én Balogh Tiborral, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnökével, valamint Hideghéthy Csabával, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség elnökével.
A szervezetek közötti terület szintű megállapodás célja a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzése, a jogsértések – így különösen az orvhorgászat és orvhalászat - megelőzése és felderítése, valamint a halőrök és a rendőrök közös szolgálatának hatékonyabbá tétele.
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA Meghívó
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 04-05-2018 09:18 04-05-2018 09:18 341 megnyitás 341 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA MeghívóGYERMEK HORGÁSZVERSENY!

Horgássz! Ne drogozz! 2018. ZÁNKA
SZERETSZ HORGÁSZNI?
VAN EGY BARÁTOD, AKIVEL EGYÜTT ÖSSZEMÉRNÉTEK TUDÁSOTOKAT MÁSOKKAL?
Akkor jelentkezzetek ti is a Balaton legnagyobb gyermek és ifjúsági horgászversenyére a HND-re!
SZERVEZŐ:
BALATONI HORGÁSZEGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE
A VERSENY IDŐPONTJA: 2018. MÁJUS 19.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. Május 14.
DÍJAZÁS:
SERLEGEK, OKLEVELEK, AJÁNDÉKCSOMAGOK,
2019-ES TERÜLETI ENGEDÉLYEK
MINDEN INDULÓ AJÁNDÉKCSOMAGOT KAP!
NEVEZÉSI DÍJ NINCSEN!
További részletekért, jelentkezési szándékoddal, keresd horgászegyesületedet vagy a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségét!!
Balatoni hagyományokkal ismerkedtek a diákok Balatonalmádiban
 admin admin Dátum - 23-04-2018 23:05 23-04-2018 23:05 130 megnyitás 130 megnyitás
printer
A tantestület tagjai fontosnak tartják, hogy a tanítás folyamatát kivigyék a tantermekből és valóságszerűbbé tegyék az oktatást.

A Vörösberényi Általános Iskolában mozgalmasan telt a hétvége mivel a „Balatoni hagyományok és népszokások” projekt keretében rendeztek iskolai programot. A római katolikus plébánia támogatásával tartottak élménydús programokat. Trázsi Erika tanítónő, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, hogy három előadót hívtak meg. Az alsó tagozatosok hallhattak a lovashagyományokról a Kentaur Lovasegyesület képviselőjétől, aki természetesen lóval érkezett az iskola melletti füves területre. A város főépítésze a régmúlt hagyományairól és napjaink építészetéről tartott játékos, interaktív foglalkozást. A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének egyik tagja a balatoni halfajokról, valamint a természet tiszteletéről, szeretetéről és a vízparton való viselkedésről beszélgetett a gyerekekkel. A három előadás között ejtőernyős játék is várta a tanulókat és a Balaton körüli értékekkel is megismerkedhettek egy térképes felismerő játék során.A felsősök részére a Laczkó Dezső Múzeum munkatársa tartott interaktív foglalkozást, amelynek során a Balaton környéki és Veszprém megyei hagyományokról esett szó, műtárgyak és műtárgy másolatok, valamint fotók segítségével, kis csoportokban. Filmvetítés és sportfoglalkozás is várta a nagyobbakat, akik népi- és mai játékokat is kipróbálhattak. Az egyik előadás során a történelmi Magyarországról és az ottani hagyományőrzésről is hallhattak a diákok – tudtuk meg Csetényi Tamásnétól, a felsős munkaközösség vezetőjétől. A gyerekek örültek a teljesen újszerű napnak, amely sok, kézzel is megfogható érdekességet tartogatott a számukra.

Forrás és további képek: veol.hu