Az iroda ÚJ helyre költözött
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 04-01-2019 14:26 04-01-2019 14:26 753 megnyitás 753 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Tisztelt Horgásztársak!

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének irodája ÚJ helyre költözött!

Új címünk: Balatonalmádi Balatonfűzfői út 9.

25. Jubileumi Rendezvény Tihany
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 13-09-2018 08:18 13-09-2018 08:18 1115 megnyitás 1115 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt Tihanyban a 25. Jubileumi rendezvényünkön!

Magyar Horgászkártya
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 29-08-2018 11:25 29-08-2018 11:25 1211 megnyitás 1211 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Magyar HorgászkártyaLink
Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység. Az elmúlt évek folyamatos és jelentős létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440.000 főt. A horgászat jelentőségét a Magyar Kormány is felismerte, és 2010 óta számos kiemelkedő jelentőségű intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Magyarország legnagyobb hálózatos felépítésű szervezete, amely jelenleg 26 tagszövetséget, 13 speciális jogállású gazdasági társasági tagot és 1169 horgászegyesületet tömörít. A szövetség szerteágazó érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el. A MOHOSZ a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve hosszú távon számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a horgászoknak és a horgász-szervezeteknek. Ezek egyik elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az azonosítás egyszerűsítéseként bevezeti az elektronikus személyi regisztrációt és ehhez kapcsoltan a Magyar Horgászkártyát.

E kiadvány keretében most az elsődleges információkat adjuk közzé, a leggyakoribb kérdésekre válaszolva. A bevezetésig a horgászok és a horgász-szervezetek számára is számos tájékoztató és oktatási kiadvány, kisfilm került elkészítésre, és a bevezetés indításától pedig egy bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat is megkezdi működését.

1. Miért van szükség a horgászkártyára?

A mai, felgyorsult, elektronizált világban elkerülhetetlen a nyilvántartások korszerűsítése, azok átláthatóságának, hitelességének és a nyilvántartott adatok védelmének biztosítása, ehhez kapcsoltan a korszerű, ügyfélbarát ügyintézés és szolgáltatás-nyújtás megvalósítása. Az elvárásoknak a jelenlegi szigetszerű, döntően papíralapú horgász-szervezeti rendszerek már nem tudnak tartósan megfelelni, így szükség van a személyi-, a szervezeti és a vízterületi nyilvántartások újrastrukturálására és az adatok pontosítására, tisztítására is. Mindehhez egy integrált, komplex szövetségi informatikai rendszer kiépítése alapfeltétel. A horgász regisztráció, a kapcsolódó horgászkártya első lépésben a személyi, majd az egyesületi nyilvántartást támogatja, segítségével az évi több millió horgászjegy vásárlás, a tagi jogviszony létesítés és fenntartás is fokozatosan egyszerűsítésre kerül.

2. Mi a Magyar Horgászkártya?

Egy elektronikus vagy személyes regisztrációhoz kötött, QR-kód alapú, személyi azonosító és kulcskártya funkciójú, személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely az elektronikus regisztrációt is biztosító komplex informatikai rendszer, az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) további funkcióival a horgászok általános személyi és szervezeti azonosításában ad segítséget, és egyben megteremti a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is. A horgászkártyán az általános design és biztonsági elemeken túl a kártyabirtokos neve és elsődleges személyi azonosító adatai, egy 6 karakterből álló egyéni azonosító szám és az azonosítót leképező QR-kód kerül feltüntetésre. A kártya adatai felhőalapon kerülnek tárolásra, és csak célhoz kötötten, a regisztrációs folyamat során ismertetett módon használhatók fel.

3. Mire tudják a horgászok használni a horgászkártyát?

A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadását is. A tervek szerint a horgászkártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, maga az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható. A MOHOSZ megteremtette annak a feltételeit is, hogy akár már jövőre az állami jegyek kiváltása is a HORINFO rendszeren keresztül történjen. A tervek szerint a legtöbb olyan országban, ahol horgászjegy vásárlás feltételéül a horgászismeretek meglétének az igazolását is megkövetelik, a Magyar Horgászkártya ezt majd szintén biztosítja. Mindezeken túl több, fokozatosan bevezetendő kedvezményes szolgáltatás is elérhetővé válik a horgászkártyával rendelkező horgászok számára.

4. Milyen telekommunikációs kedvezményeket nyújt a Magyar Horgászkártya a T-Systems, a MOHOSZ hivatalos telekommunikációs partnerének közreműködésével?

szeptember 1-jétől minden horgászkártyával rendelkező horgász számára több változatban is elérhetővé válik a T-Systems speciális Horgász Díjcsomagja, mely kedvezményes díjszabású hang és mobilinternet előfizetést tesz lehetővé a horgászok számára. A kedvezményes díjcsomagok bármely Telekom üzletben aktiválhatóak a Magyar Horgászkártya bemutatásával. További részletek a T-Systems Horgász Díjcsomagjáról a www.mohosz.huoldalon.

5. Milyen balesetbiztosítást nyújt a Magyar Horgászkártya az Union Vienna Insurance Group Biztosító, a MOHOSZ hivatalos biztosítási partnerének közreműködésével?

január 1-jétől minden horgászkártyával rendelkező horgász a Magyar Horgászkártya kiváltásával az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Horgász Balesetbiztosításának biztosítottjává válik. A Magyar Horgászkártya díjába épített biztosítás napi 24 órában nyújt fedezetet a MOHOSZ-hoz tartozó horgász-szervezetek, speciális jogállású tagok horgászati hasznosításában álló, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken bekövetkezett horgászat közbeni balesetek esetén a vonatkozó általános és különös balesetbiztosítási feltételekben foglaltak szerint. Az UNION Horgász Balesetbiztosítás részletei a www.mohosz.hu oldalon érhetőek el. A partnerség keretében a horgászok számára az Union biztosítási portfoliójából kedvezményes biztosítások kötése is lehetővé válik.

6. Mit jelent a horgászkártya a horgász-szervezeteknek?

A horgászatban, horgásztatásban szerepet vállaló horgász-szervezetek számára a bevezetéssel járó, egyszeri munkacsúcs után a kártya szintén jelentős adminisztrációs könnyítést és egyben a jogszabályi kötelezettségek teljesítésének támogatását is jelenti. Többek között fokozatosan megszűnik majd az egyesületek számos, jelenleg döntően papírlapú nyilvántartási és adatszolgáltatási feladata, mivel a regisztráció során létrehozott személyi, valamint a párhuzamosan továbbfejlesztett szervezeti és vízterületi adatbázisok ezen funkciókat is támogatják majd. A regisztrációs folyamat sikere, a zökkenőmentes lebonyolítás és az egyesületek támogatása érdekében a MOHOSZ valamennyi, a regisztrációban részt vevő horgász-szervezet számára tájékoztatási és oktatási anyagot, valamint a támogatásukkal megtörténő sikeres horgászkártya igénylések után 300 Ft/kártya költségtérítést biztosít. Továbbá a tagszövetségek részére 1 millió Ft értékben, az 1000 fő feletti regisztrációt vállaló és teljesítő egyesületek, mint kiemelt forgalmazási pontok részére 500.000 Ft értékben a HORINFO későbbi tervezett igényeit is kiszolgáló informatikai, eszköz-, szoftver- és adatkapcsolati támogatást nyújt. Ezzel párhuzamosan a MOHOSZ támogatja azt az elképzelést, hogy a jövőben a kisebb egyesületek egyes, helyben nem költséghatékony adminisztratív funkcióit a HORINFO segítségével a területi tagszövetségek is elláthassák.

7. Mikor lép életbe a horgászkártya, ki kötelezett a regisztrációra és a horgászkártya kiváltására?

A horgászkártya kiváltása már 2018. szeptember 1-jétől biztosított és ajánlott, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett, vagy döntésük alapján tagi jogviszonyt létesítő horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz. A nem egyesületi tag külföldi horgászok és a gyermekek esetében a kártya kiváltása 2019-től továbbra is opcionális marad.

8. Miért érdemes már 2018-ban regisztrálni?

Ösztönözve az ezévi regisztrációt, ezáltal a forgalmazói rendszer év eleji tehermentesítését a MOHOSZ a 2018.09.01. és 2018.12.04. között regisztrálók és a díjbefizetők között a nyereményadót is tartalmazóan összesen bruttó 15 millió értékben, összesen 100 nyereménnyel egy nyereménysorsolást biztosít, melynek főnyereménye egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű, illetve egy kétszemélyes floridai horgászüdülés. A sorsolásra nyilvánosan, közjegyző jelenlétében 2018. december 10. és 14. között kerül sor. További információ és a nyereményjáték szabályzata a www.mohosz.hu oldalon érhető el.

9. Ki a regisztráció technikai lebonyolítója?

A MOHOSZ a teljes beszerzéssel, bevezetéssel és a rendszer üzemeltetésével a 100%-os tulajdonában álló Horgászjegy Kft-t bízta meg.

10. Mennyibe kerül a regisztráció és a horgászkártya?

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a horgász balesetbiztosítás díját, valamint a QR-kód alapú horgászkártya előállításának, megszemélyesítésének árát és annak a horgász számára történő, belföldi címre való, ajánlott küldeményként történő postai eljuttatását is 1.732 Ft+ÁFA, azaz 2.200 Ft. A horgászok támogatása, és a díjfizetés megkönnyítése érdekében a MOHOSZ vállalja, hogy 2019-ben nem emeli az egységes szövetségi hozzájárulás díját és az egyesületi tagdíjminimum mértékét, valamint nem tesz javaslatot az állami horgászjegy díjának emelésére sem.

11. Hogyan lehet befizetni a horgászkártya díját?

A horgászkártya díjának befizetésére a regisztrálóknak két lehetőséget is biztosít a MOHOSZ. Az online regisztrációt végzők a regisztráció során online bankkártyás fizetéssel azonnal tudják teljesíteni a díj befizetését. A személyes (offline) regisztrációt választók számára a regisztrációs pontokon elérhetőek előre legyártott, befizető azonosítóval ellátott postai csekkek, melyeknek postai befizetésével egyenlíthető ki a regisztráció és a horgászkártya díja.

12. Mennyi ideig érvényes a kártya, mi történik adatváltozás esetén?

A Magyar Horgászkártya általános érvényessége a 2018. évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 6. naptári év január 31. napja, majd 2019-től az adott évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 5. naptári év január 31. napja. Névváltozás esetén a MOHOSZ az érvényességi időn belül a cserét térítésmentesen biztosítja, egyéb, a kártyán feltüntetett adat nem változhat.

13. Mikor és hogyan kapom meg a horgászkártyámat?

A horgászkártya a regisztráció aktiválása után átlagosan 30 napon belül postai úton kerül kiküldésre a regisztráció során megadott kézbesítésicímre.

14. Hogyan lehet regisztrálni?

A regisztráció elvégezhető, illetve a horgászkártya igényelhető online bármely elektronikus eszközről vagy személyesen (offline) is. Opcionális lehetőségként és segítségként a szülők és a gyermekek egy felhasználó által elvégzett, családi regisztrációja e formában is támogatott.

15. Hol lehet online regisztrálni?

A Magyar Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakított többnyelvű online regisztrációs felületen, a www.mohosz.huoldalon.

16. Hol lehet személyesen (offline) regisztrálni?

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel vagy okostelefonnal nem rendelkezők, illetve megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, a horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgász-szervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain, továbbá új elemként a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. A regisztrációs pontok pontos címlistája és azok nyitvatartási ideje a MOHOSZ weboldalán
a regisztráció indításától kezdve, folyamatosan aktualizált formában elérhető lesz.

17. Hol találhatóak Magyarországon Digitális Jólét Pontok, és mivel foglalkoznak?

Magyarország 1124 településén 1313 Digitális Jólét Program Ponton közel 2000 mentor dolgozik azért, hogy segítsék a magyar polgárokat a digitális
világban eligazodni, a digitalizáció adta lehetőségek megmutatásával a megszerzett tudást életminőségük javítására fordítani. A településeken rendszerint könyvtárakban található Digitális Jólét Program Pont mentorai szintén segítenek a MOHOSZ online felületén szükséges regisztrációt elvégezni.

18. Mire lesz szükség a regisztrációnál?

A regisztrálóknak mind az online, mind az offline regisztrációnál a pontos személyi és lakcímadatokon túl az adatkitöltés ellenőrzéséhez, az informatikai úton történő személyazonosításhoz fizikailag is szükségük lesz az adóigazolványukra.

19. Miért pont az adóigazolványra van szükség a regisztrációnál?

A Magyar Horgászkártya kiváltását megelőző horgász regisztrációnál a hitelesség érdekében elengedhetetlenül szükséges a regisztrálók pontos személyi beazonosítása. Életünk során személyes azonosítóink közül egyedül az adóigazolvány és a rajta szereplő adóazonosító jel az, amely nem változik, annak pótlása esetén is változatlan marad, soha nem cserélődik, így hosszú távon biztosítja a horgászok személyazonosítását. Adóigazolvánnyal már a gyermekek is rendelkeznek. A magyar adóigazolvánnyal nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében a regisztráció során az adóigazolványt a személyazonosító okmányuk (személyi igazolvány, útlevél) helyettesíti. Az adóigazolvány felhasználása kizárólag az azonosításhoz történik meg.

20. Tudok-e regisztrálni, ha nincs meg az adóigazolványom?

Az adóigazolvány hiánya vagy annak elvesztése esetén mindenképpen szükséges az állami adóhatóságtól új adóigazolványt igényelni. Az igénylésről kapott igazolással csak személyesen (offline) regisztrációra van lehetőség. Online regisztráció csak adóigazolvány birtokában végezhető el.

21. Gyermekeknek is szükség van adóigazolványra a regisztrációhoz?

Igen, a regisztrációhoz a gyermekeknek is rendelkezniük kell adóigazolvánnyal. A 2008. december 8-a után születetteknek az adóigazolványt automatikusan legyártották és kipostázták. Az ezen időpont előtt születetteknek igényelni kellett az adóigazolványt. Ha ezt korábban még nem igényelték, azt díjmentesen megtehetik.

22. Időseknek is szükség van adóigazolványra a regisztrációhoz?

Igen, a regisztrációhoz az időseknek is rendelkezniük kell adóigazolvánnyal. Amennyiben korábban még nem rendelkeztek adószámmal, akkor azt a NAV-nál lehet díjmentesen igényelni. Az igénylésről kiállított igazolás használható az adóigazolvány legyártásáig, melynek átfutási ideje kb. 3 hét. Ha a regisztrálni kívánó személy már korábban rendelkezett adószámmal, de az adóigazolványa nincsen meg, akkor 3.000,- Ft igazgatási szolgáltatási díj ellenében új adóigazolványt igényelhet. Ha a regisztrálni kívánó személy nem tudja, hogy korábban már volt-e adószáma vagy adóigazolványa, akkor az új adóigazolvány igényléséhez is használt igénylő kitöltése szükséges a NAV-on keresztül. Amennyiben korábban már rendelkezett az igénylő adószámmal, akkor díj ellenében legyártják azt számára. Ha nem, akkor leképezik számára az adószámot, és a kártyát díjmentesen legyártják számára. Az igénylés minden esetben személyesen vagy meghatalmazott útján történhet.

23. Adóigazolvány hiányában mire lesz szüksége a külföldi állampolgároknak a regisztrációhoz?

A külföldi regisztrálók számára is kötelező a pontos személyi és lakcímadatok megadása. A magyar adóigazolvánnyal nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében a regisztráció során az adóigazolványt a személyazonosító okmányuk (személyi igazolvány, útlevél) helyettesíti.

24. Miért érdemes a gyermekeknek és a külföldi horgászoknak is kiváltani a horgászkártyát?

A Magyar Horgászkártya már most is több olyan kedvezményt nyújt tulajdonosának, mely mind a gyermekeknek és szüleiknek, mind a külföldieknek fontos lehet. A horgászkártya kedvezményes mobiltelefon díjcsomagok igénybevételének lehetőségét is biztosítja, a díjába épített balesetbiztosításnak köszönhetően pedig fedezetet nyújt horgászat közbeni balesetek esetére. A horgászkártya egyik további előnye, hogy a segítségével a jövőben jelentősen egyszerűsödik és így felgyorsul az adminisztráció, a jegykiadás folyamata, így a horgász időt is nyer a használatával. Aki pedig a jövőben az életkora, vagy döntése alapján, tekintettel a területi jegyek árkedvezményeire is egyesületi taggá kíván válni, annak a még tagság nélkül kiváltott horgászkártyája továbbra is érvényes marad.

25. Mennyi időt vesz igénybe a regisztráció?

A regisztráció folyamata maximum 15 percet vesz igénybe, s a felgyorsuló ügyintézésnek és a kártyához kötődő kedvezményeknek köszönhetően ez az idő a későbbiekben sokszorosan megtérül majd a horgászok számára.

26. Hol kaphatok segítséget, ha kérdésem van a Magyar Horgászkártyával kapcsolatban?

A regisztráció támogatására a bevezetés indításától megkezdi működését a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8.00-16.30 között hívható a + 36 59 324 432 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

A kiadásért és a szerkesztésért felel: Magyar Országos Horgász Szövetség 1124 Budapest, Korompai u. 17. 3. kiadás. 2018. augusztus 15.
BHSZ Feeder Bajnokság Zsennye
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 29-08-2018 10:35 29-08-2018 10:35 1211 megnyitás 1211 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
BHSZ Feeder Bajnokság ZsennyeTisztelt Elnök Urak!


Mellékelve küldöm a hétvégi Feeder Bajnokság eredményét.

Gratulálok mindenkinek a gyönyörű fogásokért!!!

Elnézéseteket kell kérnem,de egy esetben hiba csúszott be az eredmények összeadásánál,de ezt most korrigáltuk.
A dobogós helyeken nincs változás,de utána van helycsere.Kérlek nézzétek el ezt nekünk,este volt már,fáradtak voltunk.


Üdvözlettel:
Szépligeti Ferenc
BHSZ
Versenyfelelős


Pár fotó a versenyről, nyertesekről:
ZSennyei FEEDER Verseny
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 07-08-2018 07:41 07-08-2018 07:41 1158 megnyitás 1158 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
ZSennyei FEEDER VersenyZSENNYEI FEEDER VERSENY
2018.08.25
Tisztelt Horgásztársak!

Kérlek benneteket, hogy jelentkezéseiteket (remélem mindenkitől várhatunk csapatot) e hét vasárnapig (08.12.) küldjétek meg Szépligeti Ferenc vezetőségi tag (verseny felelős) részére a zrinyihe@freemail.hu e-mail címre, vagy irányába jelezzetek a (20/542 2003) telefonszámra.

Mint írtam korlátozott számban van lehetőség előtte nap szállásra, edzésre, tréningre a versenytavon is.

Várunk rátok, aki a múlt évben ott volt, biztos nem hagyja ki.Köszönettel: Balogh Tibor BHSZ elnök
Versenyek, rendezvények
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 23-07-2018 13:13 23-07-2018 13:13 1159 megnyitás 1159 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Versenyek, rendezvényekVersenyek, rendezvények időpontjai

Augusztus

Augusztus 18. szombat, Kis-Balatoni horgászverseny

Augusztus 24-25. Szövetségi feeder verseny Zsennye.

Szeptember

szeptember 8. Vezetőségi verseny Nyirád

szeptember 14-15-16. klubféder országos bajnokság Kaposvár

szeptember 22. BHSZ fennállásának 25. évfordulója Tihany

szeptember 29. Nagykanizsa Balaton jubileumi verseny Nagykanizsa

Október


október 13 pergető bajnokság Zsennye
2017. évi halfogási adatok
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 10-07-2018 11:19 10-07-2018 11:19 1084 megnyitás 1084 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
2017. évi halfogási adatokLink
http://portal.nebih.gov.hu/-/2017-evi-halfogasi-adatok

Tájékoztató a 2017. évi fogási adatokról, amely a horgászok, a rekreációs halászok és a halászati engedéllyel rendelkező halászok által kifogott halak mennyiségét tartalmazza.

A 2017. évi állami horgászjegyekhez tartozó fogási adatok megnyithatóak és letölthetőek, Budapest megnevezés és a megyék neveire kattintva, valamint külön dokumentum tartalmazza a turista állami horgászjegyhez, továbbá az állami halászjegyhez, a halászati engedélyhez tartozó fogási adatokat.

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 15-06-2018 10:34 15-06-2018 10:34 1160 megnyitás 1160 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?MOHOSZ_kartya_kisokosMagyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, s az elmúlt évek folyamatos és jelentős létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440.000 főt. A horgászat jelentőségét a Magyar Kormány is felismerte, és 2010 óta számos kiemelkedő jelentőségű intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését. A jelenleg 28 tagszövetséget, 13 speciális jogállású gazdasági társasági tagot és 1178 horgászegyesületet tömörítő MOHOSZ Magyarország legnagyobb, hálózatos felépítésű szervezete, amely szerteágazó érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el. A MOHOSZ a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve hosszú távon számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a horgászoknak és a horgász-szervezeteknek. Ezek egyik elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az azonosítás egyszerűsítéseként bevezeti az elektronikus személyi regisztrációt és ehhez kapcsoltan a Magyar Horgászkártyát. E kiadvány keretében most az elsődleges információkat adjuk közzé, a leggyakoribb kérdésekre válaszolva. A bevezetésig a horgászok és a horgász-szervezetek számára is számos tájékoztató és oktatási kiadvány, kisfilm kerül elkészítésre, és a bevezetés indításától megkezdi majd működését a bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat is.

Miért van szükség a horgászkártyára?

A mai, felgyorsult, elektronizált világban elkerülhetetlen a nyilvántartások korszerűsítése, azok átláthatóságának, hitelességének és a nyilvántartott adatok védelmének biztosítása, és ehhez kapcsoltan a korszerű, ügyfélbarát ügyintézés és szolgáltatás-nyújtás megvalósítása. Az elvárásoknak a jelenlegi szigetszerű, döntően papíralapú horgász-szervezeti rendszerek már nem tudnak tartósan megfelelni, így szükség van a személyi-, a szervezeti és a vízterületi nyilvántartások újrastrukturálására és az adatok pontosítására, tisztítására is. Mindehhez egy integrált, komplex szövetségi rendszer kiépítése alapfeltétel. A horgászkártya első lépésben a személyi, majd az egyesületi nyilvántartást támogatja, s segítségével az évi több millió horgászjegy vásárlás, a tagi jogviszony létesítés és fenntartás is fokozatosan egyszerűsítésre kerül.

Mi a Magyar Horgászkártya?

Egy elektronikus vagy személyes regisztrációhoz kötött, QR-kód alapú, személyi azonosító és kulcskártya funkciójú, személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely az elektronikus regisztrációt is biztosító komplex informatikai rendszer, az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) további funkcióival a horgászok általános személyi és szervezeti azonosításában ad segítséget és egyben megteremti a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is. A horgászkártyán az általános design és biztonsági elemeken túl a kártyabirtokos neve és elsődleges személyi azonosítói, egy 6 karakterből álló egyéni azonosító szám és az azonosítót leképező QR-kód kerül feltüntetésre. A kártya adatai felhőalapon kerülnek tárolásra, és csak célhoz kötötten, a regisztrációs folyamat során ismertetett módon használhatók fel.

Mire tudják a horgászok használni a horgászkártyát?

A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadását is. A tervek szerint a horgászkártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, maga az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható. A MOHOSZ megteremtette annak a feltételeit is, hogy akár már jövőre az állami jegyek kiváltása is a HORINFO rendszeren keresztül történjen.

Mit jelent a horgászkártya a horgász-szervezeteknek?

A horgászatban, horgásztatásban szerepet vállaló horgász-szervezetek számára a bevezetéssel járó, egyszeri munkacsúcs után a kártya szintén jelentős adminisztrációs könnyítést és egyben a jogszabályi kötelezettségek teljesítésének támogatását is jelenti. Többek között fokozatosan megszűnik majd az egyesületek számos, jelenleg döntően papírlapú nyilvántartási és adatszolgáltatási feladata, mivel a regisztráció során létrehozott személyi-, valamint a párhuzamosan továbbfejlesztett szervezeti és vízterületi adatbázisok ezen funkciókat is támogatják majd. A regisztrációs folyamat sikere, a zökkenőmentes lebonyolítás és az egyesületek támogatása érdekében a MOHOSZ valamennyi, a regisztrációban részt vevő horgász-szervezet számára oktatási anyagot és 300 Ft/kártya költségtérítést, valamint a tagszövetségek részére 1 millió Ft értékben előzetesen, az 1000 fő feletti regisztrációt vállaló és teljesítő egyesületek részére 500.000 Ft értékben utólagosan a HORINFO későbbi tervezett igényeit is kiszolgáló informatikai eszköz- és szoftvertámogatást, adatkapcsolati támogatást biztosít. Ezzel párhuzamosan a MOHOSZ támogatja azt az elképzelést is, hogy a jövőben a kisebb egyesületek egyes, helyben nem költséghatékony adminisztratív funkcióit a HORINFO segítségével a területi tagszövetségek lássák el.

Mikor lép életbe a horgászkártya, ki kötelezett a regisztrációra és a horgászkártya kiváltására?

A horgászkártya kiváltása 2018. szeptember 1-jétől opcionális, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz. A nem egyesületi tag külföldi horgászok és a gyermekek esetében a kártya kiváltása 2019-től továbbra is opcionális marad.

Miért érdemes már 2018-ban regisztrálni?

Ösztönözve az előteljesítést, ezáltal a forgalmazó rendszer év eleji tehermentesítését a MOHOSZ a 2018.09.01. és 2018.12.05. közötti regisztrálók és a díjbefizetők között a nyereményadót is tartalmazóan 15 MFt értékben, összesen 100 ajándékkal egy nyereménysorsolást biztosít, melynek főnyereménye egy személygépjármű, illetve egy floridai horgászüdülés. A sorsolásra nyilvánosan, közjegyző jelenlétében 2018. december 10. és 14. között kerül sor.

Ki a regisztráció technikai lebonyolítója?

A MOHOSZ a teljes beszerzéssel, bevezetéssel és a rendszer üzemeltetésével a 100%-os tulajdonában álló Horgászjegy.hu Kft.-t bízta meg.

Mennyibe kerül a regisztráció és a horgászkártya?

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a QR-kód alapú horgászkártya előállításának, megszemélyesítésének árát és annak a horgász számára történő, belföldi címre való,ajánlott küldeményként történő postai eljuttatását is 1.732 Ft+ÁFA, azaz 2.200 Ft. A horgászok támogatása, a díjfizetés megkönnyítése érdekében a MOHOSZ vállalja, hogy 2019-ben nem emeli az egységes szövetségi hozzájárulás díját és az egyesületi tagdíjminimum mértékét, valamint nem tesz javaslatot az állami horgászjegy díjának emelésére sem.

Hogyan lehet befizetni a horgászkártya díját?

A horgászkártya díjának befizetésére a regisztrálóknak két lehetőséget is biztosít a MOHOSZ. Az online regisztrációt végzők a regisztráció során online kártyás fizetéssel, azonnal tudják teljesíteni a díj befizetését. A személyes (offline) regisztrációt választók számára a regisztrációs pontokon lesznek elérhetőek előre legyártott, befizető azonosítóval ellátott postai csekkek, melynek befizetésével egyenlíthető ki a regisztrációs díj.

Mennyi ideig érvényes a kártya, mi történik adatváltozás esetén?

A Magyar Horgászkártya általános érvényessége a 2018. évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 6. naptári év január 31. napja, majd 2019-től az adott évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 5. naptári év január 31. napja. Névváltozás esetén a MOHOSZ az érvényességi időn belül a cserét térítésmentesen biztosítja, egyéb, a kártyán feltüntetett adat nem változhat.

Hogyan lehet regisztrálni?

A regisztráció elvégezhető, illetve a horgászkártya igényelhető online bármely elektronikus eszközről vagy személyesen is. Opcionális lehetőségként a szülők és a gyermekek egy felhasználó által elvégzett, családi regisztrációja e formában is támogatott.

Hol lehet online regisztrálni?

A Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakítandó, többnyelvű online regisztrációs felületen. A regisztráció támogatására a bevezetés indításától megkezdi majd működését a bárki által elérhető információs ügyfélszolgálat (help-desk) is.

Hol lehet személyesen (offline) regisztrálni?

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, a horgászkártya személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgász-szervezetnél és azok értékesítési pontjain, valamint új elemként a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Az értékesítésben részt vevők pontos listája a MOHOSZ weboldalán már a regisztráció indítását megelőzően elérhető lesz.

Mire lesz szükség a regisztrációnál?

A regisztrálóknak mind az online, mind az offline regisztrációnál a pontos személyi és lakcímadatokon túl az adatkitöltés ellenőrzéséhez, az informatikai úton történő személyazonosításhoz fizikailag is szükségük lesz az adókártyájukra.

Miért pont az adókártyára van szükség a regisztrációnál?

A Magyar Horgászkártya kiváltását megelőző horgász regisztrációnál a hitelesség érdekében elengedhetetlenül szükséges a regisztrálók pontos személyi beazonosítása. Életünk során személyes azonosítóink közül egyedül az adókártya az, amely nem változik, sorszáma annak pótlása esetén is változatlan marad, soha nem cserélődik, így hosszú távon biztosítja a horgászok személyazonosítását. Adókártyával már a gyermekek is rendelkeznek. A magyar adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében a regisztráció során az adókártyát a személyazonosító okmányuk helyettesíti. Az adókártya felhasználása kizárólag az azonosításhoz történik meg.

Mennyi időt vesz igénybe a regisztráció?

A regisztráció folyamata maximum 15 percet vesz igénybe, s a felgyorsuló ügyintézésnek köszönhetően ez az idő a későbbiekben sokszorosan megtérül majd a horgászok számára.
Zsennye gyereknapi horgásztábor 2018
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 11-06-2018 11:05 11-06-2018 11:05 1118 megnyitás 1118 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Zsennye gyereknapi horgásztábor 2018Gyermeknapi horgász találkozó
2018, május 27 - Zsennye
A megye iskoláiban meghirdetett meghívásunknak köszönhetően a gyermeknapi horgász verseny reggelén a Zsennyei horgásztó partján szikrázó napsütés fogadta az oda érkező népes gyermeksereget!

A kora reggeli köszöntőt Goldmann Tamás, a Fish Farm Skhe. elnöke tartotta, majd a horgászhelyek kisorsolása után gyermekek ellepték a partot.

A négy órásra tervezett verseny alatt szép számmal került horogra a tó mélyéről ponty, keszeg félék, amur egyaránt. A két kategóriában meg mérkőző 34 ifjú a mérlegelést követően a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint Fish Farm Skhe jóvoltából minden résztvevő ajándékot vehetett át, a legügyesebbek értékes horgász felszereléssel gazdagodhattak.

A gyermek kategória legeredményesebb pecásai:
1. Goldmann Eliza 7900 gr, 2. Goldmann Dominik 7840 gr, 3. Molnár Benett 4660 gr

Az ifjúsági kategória helyezettje:
1 Kondics Bence 13890 gr, 2. Gőczi Dániel 8020 gr, 3. Cser Dániel 5380 gr

Köszönet a támogatóknak, a szülőknek, de a legnagyobb köszönet a gyermekeké!!


A rendezvény fotói megtekinthetőek a face oldalunkon:


"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 08-06-2018 12:48 08-06-2018 12:48 1126 megnyitás 1126 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
"Horgássz, ne Drogozz" 2018. ZÁNKA"Horgássz! Ne Drogozz!"
a nagy Balatoni gyermek és ifjúsági horgászviadal.

Tizennyolcadszor rendezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, hagyományos, gyermeknaphoz kötődő horgászmajálisát a Zánkai Erzsébet táborban.
A gyermekeket és kísérőiket a kora reggeli regisztráció után Balogh Tibor a szövetség elnöke köszöntötte. Rövid megnyitójában röviden felidézte az immár nagykorúvá vált horgászverseny történetét.
A verseny elnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy sajnos a drogfogyasztás veszélye ma is aktuális probléma, a rendezvény célja, a megelőzésen túl az is, hogy a televíziók, tablettek, okostelefonok képernyői elől a természetbe csalja a gyerekeket. A megnyitó után Stanka Mária rendőr őrnagy asszony a Balatonalmádi Rendőrkapitányság osztályvezetője tartotta meg drog prevenciós előadását, mely után Bokori Zoltán versenyigazgató ismertette a horgászviadal lebonyolításának menetét.
A reggel kilenctől kezdődő verseny előtt az ifi korosztály versenyzői, valamint horgászvizsgát tenni szándékozó gyermekek tesztlapot töltöttek ki, majd intenzív etetés vette kezdetét.
A verseny napján a Balaton legszebb arcát mutatta, a 11 gyermek és 12 ifjúsági csapat részére. Simogató napsütés, a lengedező változó irányú szellő mintha a Balaton halait is álomba ringatta volna, csak lassan sikerült horgászainknak kapáskedvre ösztökélni a halacskákat.
A kikötő öblében, ahol a kicsik horgászhattak hamarosan megtalálták a hullámok elől menekülő küszrajokat. Az apróbb halak mellett egy-egy szebb keszeget is sikerült a szákba terelni.
A nagyobbak a nyílt vízen igyekeztek a halak aznapi kedvenc eledelére rálelni. Ez kisebb-nagyobb sikerrel járt. Sajnos a dévérek mellett nem sikerült potykák meríteni. A verseny ideje alatt egyesével célba dobó képességüket is tesztelhették a 14-18 év közötti korosztály versenyzői. A kicsik fahalcska fogó versenyben próbálták ki ügyességüket.
A verseny befejezése után annak értékelése alatt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt horgászati igazgatója HAVRANEK MIHÁLY úr tett fel horgászattal, halőrzéssel kapcsolatos kérdéseket a versenyzőknek, a helyes választ adókat tábla csokival jutalmazva.
Az eredményhirdetés előtt egy-egy szelet pizza és üdítő volt a horgászviadal résztvevői és kísérőinek jutalma.
A végeredmények ismertetésekor a legjobbak átvehették érmeiket, kupáikat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt értékes vásárlási és a következő évre érvényes Balatoni éves területi jegyek utalványait, végül valamennyi résztvevő örülhetett a szponzorok által felajánlott horgászkellékekből összeállított nagy értékű ajándékcsomagnak.
Végül az eredmények:

IFJÚSÁGI Korcsport

I. Szóják Benedek
Pál Máté Magyar Tenger HE Révfülöp 10480gr Csapat összesen: 40.000Ft

II. Horváth Dániel
Kondics Bence FISH FARM SKHE Zsennye 6790gr Csapat összesen: 30.000Ft

III. Konnáth Dominik
Hoffer Viktor Magyar Tenger HE Révfülöp 6290gr Csapat összesen: 20.000FtGYERMEK Korcsoport

I. Muzsai Patrik
Modok Levente Balatonkenesei HE 5500gr Csapat összesen: 30.000Ft


II. Egervári Marci
Csizmazia Bence Tihanyi HE Csapat összesen: 20.000Ft

III. Pintér István
Pintér Roland Balatonfűzfői HE 2205gr Csapat összesen: 10.000Ft

KÜLÖNDÍJAK
Legnagyobb halat fogók

IFI Pál Máté Magyar Tenger HE 1395gr

Gyermek
Gyarmati Levente Tihanyi HE 1320gr

A legfiatalabb versenyző:
Daubner Ádám Veszprémi Honvéd HE 6évesRésztvevő horgászegyesületek:

1. Magyar Tenger HE Révfülöp
2. Balatonkenesei HE
3. BMBK HE
4. FISH FARM Sport Közhasznú HE Zsennye
5. Marcali és Vidéke HE
6. Nagykanizsai Zrínyi HE
7. Tapolcai HE
8. Tele-Szák HE
9. Tihanyi HE
10. Veszprémi Honvéd HE
11. Balatoni Horgász Fórum
Gyermeknapi Rendezvények!
 KataBHSZ KataBHSZ Dátum - 22-05-2018 14:45 22-05-2018 14:45 1082 megnyitás 1082 megnyitás  0 hozzászólás 0 hozzászólás
printer
Gyermeknapi Rendezvények!MÁJUS VÉGE A GYEREKEKÉ!

Gyermeknapi programok tagegyesületeinknél!
Programok díjmentesek, MINDEN gyermeket várunk sok szeretettel!
Látogass el valamelyik gyermeknapi programunkra,hogy hatalmas élményekkel és csodálatos ajándékokkal lehess gazdagabb!