"Horgássz! Ne drogozz" gyermek horgászverseny 2013


A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a Balatonfűzfői Horgász Egyesület horgásztanyáján 2013.05.25-én rendezte meg a 13. "Horgássz! Ne drogozz!" elnevezésű gyermek horgászversenyét.

Annak ellenére, hogy több iskola is jelezte, hogy saját gyermeknapi rendezvényük miatt nem tudnak részt venni a rendezvényen, és hát az előre jelzett időjárás sem sok jóval kecsegtetett, fél nyolcig elég szép számban regisztrálták magukat a két korcsoportban jelentkező csapatok. összességében 9 iskola 24 csapata nevezett be.

A regisztrálást követően a versenyzők Nagy Attila horgász Európa- és világbajnok által felajánlott horgász etetőanyagokon kívül egy kis tízórait (pogácsát) és ásványvizet is kaptak a "nagy bevetés" előtt.

A versenyzőket Balogh Tibor a BHSZ elnöke köszöntötte, majd ezt követően Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere nyitotta meg a versenyt, és tartott egy rövid drog prevenciós tájékoztatót. Elmondta, hogy amikor drogról beszélünk nem csak azokra a szintetikus bódító szerekre kell gondolnunk melyekről nap, mint nap a rendőrségi hírekben hallunk, hanem a cigaretta és az alkohol is szenvedély beteggé tehet bennünket.

A versennyel kapcsolatos tájékoztatóban a verseny bíróság elnöke Kovács Gyula, a szabályokon kívül azt is elmondta, hogy a várható zivatartevékenység miatt a verseny egy fél órával rövidebb lesz.

Közvetlenül ezután elfoglalták a versenyzők a kisorsolt helyeiket, és megkezdődhetett a verseny.

A folyamatos etetésnek köszönhetően az ügyesebbek szép számmal fogták a küszöket, apróbb keszegeket, a termetesebb naphalakat, de voltak, akik csak a nádat és a töklevelest fárasztották.

Sajnos a Balatonfűzfői HE: horgászöblére jellemző keszeg csapatok a verseny idején elkerülték a helyszint.
A rövidített versenybefejezését követően a mérlegelés után derült ki, hogy a "horgászpalánták" és "horgász ifjak" több mint 24 kg apróhalat fogtak.
Az értékelés és a díjak elosztásának ideje alatt a versenyzőket és kísérőiket a szövetség egy nagy szelet pizzára és üdítőre látta vendégül.

Az eredmény hirdetés közben megérkezett, nem várt, de előre sejtett csapadék sem tudta elvenni a győztesek és helyezettek örömét, amikor is átvették a szövetség és a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. ajándékait.

A versenyről azonban senki sem távozott üres kézzel, minden résztvevő egy hasznos, horgászfelszerelésekből összeállított csomagot kapott búcsúzóul, egy szóbeli jövő évi meghívóval együtt.

Eredmények a 6-11 éves korosztályban:
I. Bem József általános Iskola, Balatonfűred
Pocsaj Bence - Nagy Rihárd
2.060,- gramm

II. Veszprémi Honvéd Horgász Egyesűlet, Veszprém
Fercsák Mihály - Fercsák Péter
1.440,- gramm

III. Eötvös Lóránd általános Iskola, Balatonfűred
Bertalan Péter - Horváth Bence
1.420,- gramm

Eredmények a 12-16 éves korosztályban:

I. Radnóti Miklós Általános Iskola, Balatonfüred
Vázsonyi Viktor - Klepeisz András
1.800,- gramm

II. Irinyi János Általános Iskola, Balatonfűzfő
Zsigó Zsombor - Zsigó Bálint
1.120,- gramm

III. Irinyi János Általános Iskola, Balatonfűzfő
Angyal Krisztofer - Klemencz Gergely
1.100,- gramm

A verseny különdíjazottjai:

Az abszolút legnagyobb halat fogó (6-11 éves korosztály):
Bertalan Péter, 780 gramm, Eötvös Lóránd általános Iskola, Balatonfüred

Az abszolút legnagyobb halat fogó (12-16 éves korosztály):
Zsigó Bálint, 960 gramm, Irinyi János Általános Iskola, Balatonfűzfő

Legfiatalabb résztvevő:
Nagy Rihárd 7 éves, aki az 1. helyezett csapat tagja volt, Bem József általános Iskola, Balatonfüred

Gratulálunk a Helyezetteknek és Minden Résztvevőnek.

Reméljük, jövőre ismét találkozunk!