BTHSZ úszós területi bajnokság

2024-05-09 07:21:43

Időpontok: U15, U20, Női I. és II. forduló: 2024.05.25.

Felnőtt I. forduló:                      2024.06.22.

Felnőtt II. forduló:                     2024.06.23.

Helyszín: Nagybivalyos Horgásztó
Gyülekező: Nagybivalyos Halőrház

Versenybizottság: Nagy Sándor

Császár Erzsébet

Németh Bálint

 

Fordulók időtartama: U15, U20, Női kategóriában 3 óra,

Felnőtt kategóriában 4 óra.

Nevezési díj: 4000 Ft/forduló

Nevezési határidő: U15, U20, Női kategória: 2024.05.18. 12 óra

                                  Felnőtt kategória:              2024.06.15. 12 óra

 

Nevezés: BTHSZ Iroda, a bbhsziroda@gmail.com címen, a versenyző nevének, kategóriájának és egyesületének megjelölésével. Nevezést a helyszínen nem fogadunk el. A részvétel feltétele a 2024. évre érvényes állami horgászokmány megléte, valamint a BTHSZ (volt BBHSZ és BHSZ) valamely tagegyesületében való tagság.

A versenyre fordulónként maximum 48 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

 

Nevezhető korosztályok:   U15

                                               U20

                                               Felnőtt (beleértve a Masters korosztályt is)

                                               Női

 

Utánpótláskorú lányok esetén a versenyző dönthet arról, hogy a korosztályának megfelelő kategóriában, vagy a női kategóriában indul.

Az U20-as korosztályba tartozók, valamint a női versenyzők a felnőtt kategória versenyén is elindulhatnak.

U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-én nem tölti be a 20. életévét. U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 9. évét.

Masters korosztályba tartoznak azok a versenyzők, akik a versenyt megelőző év december 31. napjáig betöltik 54. életévüket.

 

A verseny célja: A Szövetség által szervezett, mindkét fordulóban önálló értékelésű, területi bajnokság meghonosítása. A versenyen való részvétel, nem kötelez a TCSOB-n való részvételre, csak lehetőséget biztosít rá!

 

A verseny további célja:

A 2024 évi TAGSZÖVETSÉGI CSAPAT OB-n (TCSOB) induló finomszerelékes (úszós) csapat tagjainak kiválasztása. A versenyre 2024. augusztus 17-18-án kerül sor Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. Az edzésekkel, utazással együtt ez 4 nap elfoglaltságot jelent.

Csapat összetétele: 4 fő felnőtt, 1 fő női, 1 fő masters (55+-os ) korosztályú, 1 fő U20-as korosztályú és 1 fő U15-ös korosztályú versenyző, valamint egy – bármely kategóriájú – tartalék.

Minden korosztálynál alapértelmezetten az összesített legeredményesebb versenyző/versenyzők kerül/kerülnek delegálásra, amennyiben vállalják a TCSOB-n való szereplést.

A tartalék versenyző a második forduló napján váltja az előző napi leggyengébben teljesítő versenyzőt, amennyiben egyéb ok miatt nincs szükség a részvételére.

 

A verseny menete:

 

Felnőtt (együtt a Masters korúakkal):

06:30     regisztráció

07:10     helyek kisorsolása

07:20     helyek elfoglalása, felkészülés,

08:00     limit ellenőrzés

08:50     etetés megkezdése

09:00     verseny kezdete

13:00     verseny vége, mérlegelés kezdete

14:30     közös ebéd, eredményhirdetés, II. forduló végén a csapat

               összetételének megbeszélése

 

U15, U20, Női:

 

06:15     regisztráció

06:50     helyek kisorsolása (mindkét fordulóra)

07:00     helyek elfoglalása, felkészülés,

07:40     limit ellenőrzés (mindkét fordulóra)

08:20     etetés megkezdése

08:30     I. forduló kezdete

11:30     I. forduló vége, mérlegelés kezdete

12:50     etetés megkezdése

13:00     II. forduló kezdete

16:00     II. forduló vége, mérlegelés kezdete

17:30     közös ebéd, eredményhirdetés, a csapat összetételének megbeszélése

Horgászat módja: A Finomszerelékes Versenyszabályzatban foglaltak a mérvadók, ettől eltérően, az U15 mellett az U20 és a Női kategória versenyei is egy napon, 2×3 órás fordulókban zajlanak. A két forduló között a versenyzőnek át kell pakolnia a másik (szintén reggel kisorsolt, azonos szektorban lévő) helyére. Ugyanazon helyre egyik versenyző sem kerülhet vissza. Az átpakolásban, az új horgászhely kialakításában segítő személy is részt vehet (pl. ládaállításban), de ezen túl a felkészülést nem segítheti. A két forduló között a versenyző további etetőanyagot és csalit nem vehet magához, valamint nem etethet az alapozó etetést jelző dudaszó előtt.

Limit (a TCSOB szabályaihoz igazodva): fordulónként maximum 10 liter (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve a földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat, minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A bajnokságon egy fordulóban összesen 1,5 liter élőcsali használható fel, melyből maximum 0,5 liter lehet a giliszta (vágatlan állapotban) mennyisége. Etető-és tűzőszúnyog használata tilos!

Megjegyzés: tekintve a verseny területi bajokság jellegére, FIPS.ed edényszett híján lehetőség van limitáláskor a felhasznált csalianyagokat (az etetőanyag kivételével, kötelező a kalibrált vödör használata) a szövetségi limitedényekbe az ellenőrzés időtartamára átönteni. Az élő csalikat ez esetben is elő kell készteni, hogy az ellenőrzés az átöntéssel együtt is gyorsan zökkenőmentesen menjen.

Bothosszra vonatkozó korlátozások (max. hosszúság):

                                                     U15     10m

                                                     U20     11,5m

                                                      Női     11,5m

                           Felnőtt és Masters     13m

A mérlegelésig a versenyzők nem hagyhatják el rajthelyüket, csak kivételes esetben, a versenybírók engedélyével. Dohányzás a verseny időtartama alatt csak a rajthelyet elhagyva engedélyezett. (OHR vonatkozó szabályai betartásával)

A kifogott halakat a verseny végéig (mérlegelésig) élve kell tartani megfelelő méretű keretes haltartó szákban. Egy szákban betárolható maximális mennyiség, igazodva a helyi horgászrendhez, 15 kg. Javasolt egy tartalék szák, illetve nagyobb zsákmány szákolása esetére egy pontyzsák készenlétben tartása. 5 kg feletti zsákmány azonnal mérlegelésre kerül. A verseny lefújásakor a mérlegelésbe csak a partvonalon túlra segített zsákmány számít bele.

Háttérember (szülő, családtag, segítő) a versenyző helyére bemehet, könnyítve a kommunikációt, de egyéb módon nem segíthet.

Igény esetén saját, vagy a rendelkezésre álló 2 db szövetségi limitedényszettben lehetőséget biztosítunk a kezdő gyerekek limitjének összeállítására.

A verseny önköltséges, a TCSOB-re kijutó versenycsapat költségeit (ideértve a nevezés, az utazás, szállás, Szövetségi egységes mennyiségű etetőanyag, élőcsali, magvak költségeit) a Szövetség fizeti.

U15, U20 kategóriában a háttérember/szülő (1 fő) költségeit a Szövetség biztosítja.

A kiadott egységes szövetségi etetőanyag-összeállítástól eltérni önköltségen lehet.

Díjazás:
I. forduló –
kategóriánként érem, oklevél I-III helyezett
II. forduló- kategóriánként érem, oklevél I-III helyezett
A két forduló összesítésében- kategóriánként kupa, érem, oklevél, tárgyjutalom

Óvás: a verseny végét követő 30 percig

Balesetek: A verseny rendezősége a verseny alatt előforduló balesetekért (versenyzők, nézők) semminemű felelősséget nem vállal.

 

Versenybizottság